Atunci când vorbim despre cancerul la sân, puțini sunt cei care știu că nu toate pacientele cu această afecțiune pot fi operate. Acesta este și unul dintre motivele pentru care Ovidius Clinical Hospital a conceput Centrul de excelență dedicat cancerului de sân – o unitate specială care este dedicată prevenției și tratamentului acestei afecțiuni, echipată cu cele mai bune tehnologii în acest sens. Aici pacienții pot veni fără să își facă griji pentru sistemul lor imunitar fragil, pentru că în toate unitățile OCH siguranța și interesul pacientului sunt pe primul loc.
Informațiile despre cancerul de sân aflate la timpul potrivit pot salva vieți
Cu educația și informația potrivită, femeile pot acționa preventiv pentru sănătatea lor. Astfel, boli precum cancerul de sân pot fi descoperite în stadii incipente și tratate complet.
Însă, situațiile pot fi diferite de la o pacientă la alta. Ca să înțelegem mai bine cum este abordat tratamentul cancerului mamar, odată ce diagnosticul a fost pus, Prof. Univ. Dr. Laura Mazilu, medic primar oncolog la Ovidius Clinical Hospital, explică:
„Vorbim de intervenție chirurgicală doar pentru pacientele cu cancere localizate sau local avansate, care sunt reconvertite cu tratamentul oncologic la operabilitate. Mai departe, chirurgia oncologică presupune intervenția chirurgicală la nivelul gladei mamare și de preferat conservatorie, dacă se poate, adică fără mastectomie. Mastectomia are un impact negativ asupra imaginii corporale, de aceea, dacă se poate utiliza chirurgia conservatorie, ea este binevenită și ar trebui utilizată. De asemenea, trebuie reținut că, în chirurgia oncologică a sânului, chirurgul se adresează atât tumorii primare, cât și axilar, pentru a verifica eventualele metastaze din această zonă. Această intervenție a fost rafinată în ultimii ani prin utilizarea ganglionului santinelă. La noi există tehnologia de ultimă oră Sentimag, așa că acest lucru se poate realiza ușor, modern, într-o singură intervenție.”
Pacientele își doresc să poată urma tratamentul pentru cancer fără a ajunge la mastectomie, iar acest lucru este de la sine înțeles. Din fericire, atunci când este cazul, chirurgia zilelor noastre permite reconstrucția mamară chiar în aceeași intervenție. Cu toate acestea, fără o depistare precoce, lucrurile pot fi complicate.
În cadrul Centrului de excelență OCH dedicat cancerului de sân, există mijloacele și competența pentru o abordare multidisciplinară complexă, cu rezultate deosebite pentru pacientă.
„În prezent, echipa multidisciplinară de la OCH include imagistician, chirurg, medic oncolog, medic anatomopatolog, precum și specialiști care se ocupă de recuperarea pacientei postoperator. Dar pacienta trebuie să se prezinte la oncolog în momentul în care este vorba despre o formațiune tumorală mamară, așa că, mai departe, cel care conduce echipa multidisciplinară este oncologul. În cadrul discuției echipei multidisciplinare se stabilește care este planul terapeutic al pacientei, dacă pacienta are nevoie de intervenție chirurgicală sau de tratament oncologic în preoperator și apoi intervenție chirurgicală”, a mai adăugat Prof. Univ. Dr. Laura Mazilu.
În cadrul OCH - Centrul de excelență dedicat cancerului de sân se pot realiza terapii medicamentoase inovative – chimioterapie și anticorpi monoclonali, parte din programul de tratament multidisciplinar al cancerului la sân.
De asemenea, pentru un tratament complet, în noul Centru pacienții pot beneficia de:
- Diagnostic imagistic complet (Mamografie 3D cu tomosinteză, Ecografie, Rezonanță magnetică, Computer tomografie)
- Puncție - biopsie a tumorilor de sân sub ghidaj ecografic și analgo-sedare
- Marcarea preterapeutică ecoghidată a tumorilor infraclinice de sân
- Diagnostic histopatologic și imunohistochimic
- Chirurgie minim invazivă - Ganglionul Santinelă cu Sentimag
- Testare genetică
- Tratament oncologic cu terapii inovative și radioterapie
- Traseul personalizat al pacientului oncologic
- Terapia durerii
- Îngrijiri paliative
- Consiliere psihologică pre și postoperatorie
- Recuperarea postoperatorie
La Ovidius Clinică Hospital, pacienții diagnosticați cu cancer beneficiază de diagnostic rapid și tratament personalizat.
#AducemPerformanțaAcasă
Programați-vă la medic pentru orice problemă medicală, efectuați controale de rutină în mod regulat. Pentru diagnosticarea, evaluarea și îngrijirea potrivită a oricărei afecțiuni, consultați medicii Ovidius Clinical Hospital.În cadrul OCH – Centrul de excelență dedicat Cancerului de Sân, sunt puse la dispoziție pacientelor toate serviciile medicale pentru prevenția, diagnosticul și tratamentul cancerului de sân.
De reținut:
La OCH, pacientul oncologic sau cu suspiciune oncologică beneficiază gratuit de investigații imagistice de înaltă performanță (RM 3T & CT) în cel mult 24 de ore, consultații de specialitate, acces în comisia oncologică și orice alte investigații medicale specifice.
OCH este cel mai mare și modern spital privat din Sud-Estul României și oferă o gamă completă de servicii medicale, diagnostic rapid, tratament modern și abordare multidisciplinară. Pacienții pot apela la serviciile OCH atât în Spitalul OCH, cât și la Policlinica OCH Constanța, unde vor fi consultați și tratați de medici cu experiență națională și internațională.
Pentru programări și informații, sunați la telefon 0241 480 400.