close

Medicină MaritimăServicii medicale integrate, dedicate personalului navigant

Informații generale

Personalul navigant român și internațional are de acum posibilitatea de a efectua examinările pentru Medicina Maritimă în cadrul Ovidius Clinical Hospital. 


În noul Centru de Medicină Maritimă, OCH asigură serviciile medicale pentru navigatori, la standarde medicale moderne, deja recunoscute în regiunea de Sud-Est a României.

Medicina Maritimă la OCH

Personalul navigant român și internațional are de acum posibilitatea de a efectua examinările pentru Medicina Maritimă la OCH. 

Centrul de Medicină Maritimă la OCH, Constanța

Toate procedurile medicale necesare îmbarcării vor fi realizate de navigatori în cadrul Centrului de Medicină Maritimă, centru special conceput pentru a acoperi nevoile specifice ale acestei categorii profesionale.

Astfel, în cadrul OCH se pot accesa, într-un singur loc, servicii medicale integrate pentru întocmirea și completarea fișelor de îmbarcare și de pavilion. De asemenea, se poate realiza întocmirea rapoartelor medicale pentru personalul debarcat medical de la bordul navelor la cererea companiilor de shipping și a societăților de asigurări.

Important! Examinările medicale sunt asigurate de o echipă multidisciplinară cu experiență de peste 15 ani în medicină maritimă, în conformitate cu legislația internațională ILO (Organizația Internațională de Muncă), MLC 2006 (Convenția pentru Muncă Maritimă) și IMO (Organizația Internațională Maritimă)-STCW 1978.

Personalul navigant poate efectua orice fișă medicală Pre-employment sau Re-employment, în funcție de angajator, acreditare, zona de navigare sau cerința companiei, precum și fișa medicală pentru Siguranța Transporturilor Maritime, care este examinarea obligatorie cerută de legislația națională și internațională.

Investigațiile necesare eliberării fişei de îmbarcare se efectuează în urma unei programări în cadrul Centrului de Medicină Maritimă OCH sau în regim de urgenţă.

Fișa standard (Medical Certificate: Issued under the previsions of the International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers – STCW, 1978, as amended and the Maritime Labour Convention -MLC, 2006- of ILO) este considerată Certificatul Medical ce include următoarele investigații:

1. Examen clinic general pentru medicină maritimă

2. Audiometrie

3. Snellen test / Test Ishihara

4. Electrocardiogramă

5. Radiografie pulmonară

6. Urină biochimie și sediment / alte analize medicale de laborator

Informații diverse

TIPURI DE FIȘE / ACREDITĂRI / INVESTIGAȚII MEDICALE

În cadrul noului Centru pentru Medicină Maritimă, personalul navigant și companiile de crewing pot solicita efectuarea vizitei medicale necesară fișei de îmbarcare, cu eliberarea rezultatelor în aceeași zi. Aceste fișe pot fi cele solicitate de angajator sau armatorul contractant, în funcție de pavilionul de îmbarcare, precum și fișele sub acreditare internațională.

 

Tipuri de fișe:

  • Certificat medical pentru obținere Carnet de Marinar / viză periodică emisă de ANR (Autoritatea Navală Română). Aviz medical și aviz psihologic pentru siguranța circulației (rutiere, navale, feroviare, aeriene).

 

FIȘĂ MEDICALĂ DE PAVILION

Liberia  |  Marshall  |  Malta  |  Panama

Bahamas  |  Grecia  |  Antigua & Barbuda  |  Singapore

Belize  |  St. Kitts  |  Cipru  |  Danemarca


FIȘĂ MEDICALĂ DE CROAZIERĂ

Royal Carribbean Cruises  |   Tui Cruises

Celebrity Cruises  |  Azamara Cruises

Crystal River Cruises  |  A-Rosa River Cruises


FIȘĂ MEDICALĂ OFFSHORE / ONSHORE

OGUK-UKOOA-OIL & GAS  |  Dietsmann  |  Saipem

 

·  Certificatul Internațional de Vaccinare și vaccinări internaționale obligatorii și/sau recomandate

·  Medicină de călătorie (include consiliere și suport, imunizare)

·  Testare RT-PCR-SARS COV2 cu eliberarea rezultatului în aceeași zi, inclusiv în limba engleză

·  Testare Rapidă Antigen / Test anticorpi

·  Certificate COVID-19 - Fit to travel

·  Testare Antidrog & Alcoolemie (eliberat și în limba engleză)

·  Alte teste / acte sau vaccinuri necesare eliberate în cadrul Centrului de Medicină Maritimă OCH: QuantiFERON TBC test, Vaccinări Internaționale: vaccin anti yellow fever, vaccin împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (MMR), vaccin antihepatita A și B, vaccin antitetanos, tratament profilactic malarie, vaccin antigripal, vaccin împotriva febrei tifoide și alte vaccinuri internaționale, în zona de călătorie.

 

Acreditări / Certificări

·  OIL & GAS-OGUK

·  The American Club: Mutual P&I Association

·  Belgian Maritime Administration

·  Royal Caribbean Cruises - Tui Cruises

·  România - Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Siguranța Transporturilor

 

Investigații suplimentare ce pot fi realizate în cadrul Centrului de Medicină Maritimă OCH

·         EKG (Electrocardiogramă);

·         Audiometrie;

·         Spirometrie;

·         Testare cu ergovision-Rodatest;

·         Impedanțiometrie (analiza impedanței bioelectrice (BIA) - metoda de estimare a compoziției corporale);

·         Radiografie pulmonară;

·         Testare la efort;

·         Ecocardiografie;

·         Ultrasonografii (ecografie abdominală – superioară și inferioară, ecografie sân, ecografie tiroidiană);

·         Ecografie doppler vascular / venos;

·         Imagistică hi-tech – RMN, CT;

·         Consultații medicale în alte specialități (chirurgie generală, urologie, ORL, ortopedie, cardiologie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, oftalmologie etc.).

 

 ACTE NECESARE ȘI RECOMANDĂRI

La prezentarea în cadrul Centrului de Medicină Maritimă OCH, personalul navigant trebuie să prezinte următoarele documente:

·        Act de identitate (carte identitate, pașaport și carnet de marinar);

·        Radiografie pulmonară (dacă este efectuată în ultimele 6 luni, însoțită de raportul scris al medicului specialist radiologie);

·       Pentru navigatorii care sunt în evidența unui medic de familie - Adeverință de boli cronice (pacientul este / nu este în evidență cu boli cronice), pentru cei care efectuează examenul medical pentru Carnetul de Marinar;

·        Scrisoare medicală de la medicul curant cu diagnosticul și tratamentul indicat pentru cei care au afecțiuni / tratamente cronice;

·        Istoric medical (dacă există);

·        Carnetul Internațional de Vaccinări / Dovadă de vaccinare (vaccin împotriva febrei galbene, vaccin împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR), vaccin antihepatita A și B, vaccin antitetanos, tratament profilactic malarie, vaccin antigripal, vaccin împotriva febrei tifoide etc. – în funcție de tipul fișei).

 

Condiții de prezentare la medic

Cei care vin la medic pentru vizita medicală Siguranța Transportului și / sau Medicină Maritimă trebuie să se prezinte dimineața, fără să fi mâncat sau să fi consumat băuturi acidulate sau îndulcite. Sunt permise apa și ceaiul neîndulcit.

Recoltarea analizelor medicale de sânge se realizează dimineaţa, iar pentru examenul sumar de urină (biochimie şi sediment), recoltarea se face din prima urină de dimineaţă, într-un recipient furnizat de laborator (de preferat).

În cazul ecografiei de abdomen superior/ inferior, pentru a se obține o bună vizualizare a organelor și a vaselor, se recomandă ca pacienții să nu mănânce și să nu consume cafea sau sucuri acidulate cu 4-6 ore înainte de investigație. Este indicat consumul de apă.

Pentru audiometrie, pacientul trebuie să se prezinte odihnit, fără să fi fost expus la sunete puternice cu 4-5 ore înainte de audiometrie.


ECHIPA MEDICALĂ DIN CADRUL CENTRULUI DE MEDICINĂ MARITIMĂ

Ovidius Clinical Hospital este spitalul multidisciplinar din Sud-Estul României cu dotări tehnice performante, echipă medicală formată din profesionişti în domeniu și proceduri medicale la standarde excepționale.


În cadrul Centrului de Medicină Maritimă OCH, pacienții au parte de servicii de medicină internă, chirurgie generală, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie și psihologie. Pe lângă acestea, Unitățile medicale OCH pun la dispoziția personalului navigant toate specialitățile pe care le deservesc. Fiecare pacient beneficiază, pe lângă disciplinele legate de Medicină Maritimă, de abordarea multidisciplinară adaptată la nevoile sale. O echipă de peste 150 de medici specialiști, este la dispoziția tuturor pacienților, acoperind o varietate complexă de servicii medicale.

De asemenea, OCH oferă servicii medicale calificate pentru navigatorii debarcați la solicitarea agențiilor de asigurări sau echipaj. Asigurăm toate investigațiile necesare în urmărirea cazurilor, tratamente, internări, intervenții chirurgicale, reabilitare fizică și psihică etc. Rapoartele medicale necesare se eliberează pe toată perioada de inaptitudine, până la evaluarea medicală finală.

 

În plus, în cadrul OCH pot fi eliberate următoarele avize:

·         Aviz medical și aviz psihologic pentru înscriere la școala de șoferi;

·         Aviz medical și aviz psihologic pentru obținerea sau preschimbarea permisului auto;

·         Aviz medical și aviz psihologic pentru menținerea sau obținerea permisului port armă. 


Orar

Investigațiile medicale sunt efectuate în Centrul de Medicină Maritimă OCH aflat pe Strada Flămânda nr. 19, într-un spațiu nou amenajat, lângă Policlinica OCH Constanța.


Programările și informațiile suplimentare, precum și efectuarea diverselor servicii medicale pot fi realizate la orice oră, Spitalul OCH fiind deschis 24/7.


Program Centrul de Medicină Maritimă OCH:  • Luni 08:00 - 20:00
  • Marți 08:00 - 20:00
  • Miercuri 08:00 - 20:00
  • Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 08:00 - 20:00
  • Sâmbătă Închis
  • Duminică Închis

Galerie foto

Contact

Medicină Maritimă

ADRESĂStrada Flămânda nr. 19, Constanța

telefon : 0787 650 750

emailmedicina.maritima@ovidius-ch.ro