close

Bază de tratament

Laboratorul de recuperare-reabilitare medicală cuprinde ca element central bazinul de hidrokinetoterapie, însoțit de sala de kinetoterapie cu aparatură de ultimă generație și sălile de fizioterapie unde se poate efectua toata gama de proceduri specifice.

Laboratorul de recuperare-reabilitare medicală


Hidrokinetoterapie


Bazinul de hidrokinetoterapie este dotat cu:

- duș subacval pentru membrele inferioare și coloana vertebrală;

- bicicletă și bandă de mers subacvatică (aquabicking și aquajogging).


Programele de hidrokinetoterapie sunt individualizate pentru fiecare pacient, fiind coordonate permanent de kinetoterapeut. Bazinul are un sector special, dotat cu sistemul de contra curent care permite înot pe distanță nelimitată sau mișcări cu rezistență marită împotriva curentului de apa. Mișcările sunt filmate de camera video cu proiectarea simultană a acestora pe un ecran TV, putând fi vizualizate de către pacient și kinetoterapeut. Se poate de asemenea și înregistra programul de recuperare.


Programul de exerciții în apă AQUA ENERGY, ce se efectuează în cadrul bazinului de hidrokinetoterapie, oferă beneficii multiple pentru starea generală de sănătate, și poate fi efectuat de către orice persoană, indiferent de vârstă sau condiție fizică, pentru a reduce tensiunile acumulate în organism și pentru a îmbunătăți postura întregului corp.


Sala de kinetoterapie


Pe lânga aparatura specifică oricărei săli de kinetoterapie (spalier, saltea pentru exerciții, masă pentru kinetoterapie, bancă de gimnastică, gym ball, swing stick, săculeți cu nisip 0,5kg, 1kg, 1,5kg, roată de antrenare a membrelor superioare și a umărului, placă de balans pentru echilibru, bara paralelă pentru reeducarea mersului, reeducarea prehensiunii, stepper, banda de alergat, bicicletă orizontală), dispune și de echipamente speciale, profesionale de top de la compania HUR din Finlanda. Acestea au un mecanism de rezistență pneumatică, permit testarea izometrică (singurele echipamente de acest tip din țară) și prilejuiesc și individualizarea programului de kinetoterapie cu ajutorul unui card (SMART CARD), cu înregistrarea datelor de la fiecare sedinţă şi întocmirea personalizată a programului de tonifiere si a rapoartelor de lucru pentru diferite nivele de fitness ( capacitatea corpului de a rezista la efort).


Sala mai are și un aparat PULLEY HUR folosit pentru o varietate mare de exerciții pentru membrele superioare și inferioare, cu încărcare, ușor de adaptat și pentru pacienții aflați în fotoliu rulant. Bicicleta ergometrică și banda de alergare sunt destinate persoanelor cu greutate de până la 180 de kilograme.


Terapia manual-posturală pentru prevenția și tratamentul afecțiunilor osteo-articulare vizează păstrarea sau redobândirea simetriei bazinului, a sănătății coloanei vertebrale, corectarea centrului de greutate, fiind atât o metodă profilactică, cât și de tratament,și poate ameliora sau vindeca o serie de afecțiuni.


Cabinetele de electroterapie


Acestea dețin gama completă de aparatură pentru curent galvanic de joasă frecvență și de medie frecvență, ultrasunete, laserterapie, microunde și magnetoterapie.