close

Despre OCH

Ovidius Clinical Hospital este cel mai mare spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, unde pacientul are tot ceea ce își dorește de la un spital european: diagnostic prompt, medici cu experiență națională și internațională.

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare și modern spital privat din regiunea de Sud-Est a țării, împlinește 10 ani de activitate, cu performanță medicală la cele mai înalte standarde.

 Drumul nostru este marcat de progres continuu. Misiunea noastră este să oferim îngrijire medicală pentru afecțiuni complexe, la cele mai înalte standarde europene și susținuți de cea mai modernă aparatură medicală.


La OCH, #AducemPerformanțaAcasă și oferim servicii în sănătate care pun în valoare experiența extinsă a personalului nostru medical.

Beneficiarul serviciilor medicale OCH este, în primul rând, pacientul dobrogean care are, în apropiere de casă, o unitate spitalicească de top, medici și asistenți calificați, tehnică medicală sigură și modernă, proceduri medicale performante, plajă largă de specialități, transparență în comunicare.

Experiența OCH înseamnă lucruri diferite pentru fiecare pacient în parte: ar putea fi ceva simplu, cum este salutul cald venit din partea personalului de la recepție sau faptul că oricare membru al echipei se apleacă spre nevoile celor care apelează la ei. Cu siguranță însă, pe lângă rezultatele intervențiilor chirurgicale, eficiența tratamentelor și acuratețea diagnosticelor, pacienții își vor aduce aminte mereu de mediul liniștit și pozitiv în care se lucrează, un ambient perfect pentru vindecare.

Povestea OCH

„Ovidius Clinical Hospital – OCH – este primul spital multidisciplinar privat din Sud-Estul României. Este cel mai mare spital privat multidisciplinar din Dobrogea, inclusiv în termeni de investiție financiară în sectorul sanitar în această parte de țară, din 1989 până astăzi, respectiv 38 de milioane de euro. D

in martie 2023, OCH este primul Centru de Referință Siemens Healthineers din România. La nouă ani de la deschiderea OCH, în aprilie 2014, venind înspre nevoile pacientului dobrogean am inaugurat încă un spital Ovidius Clinical Hospital, în aprilie 2023, care include un Centru de Oncologie și Radioterapie și un Centru de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară. Pacientul oncologic și cel cardiac au acum, aproape de casă, toate serviciile medicale de care au nevoie. Suntem primul Centru Siemens Healthineers din România, un parteneriat bazat pe viziunea comună asupra abordării medicinei moderne: tehnica de vârf centrată pe nevoile individuale ale pacientului. De altfel, aceasta a fost viziunea primară, credința și nevoia de la care am plecat pe drumul construirii de la zero a unui spital – asistență medicală modernă, civilizată, sigură pentru pacient, dublată de nevoia unui mediu de lucru modern, civilizat și sigur pentru medic.

Am reușit în acest demers împreună cu un grup de medici constănțeni; ei ne-au înțeles proiectul și l-au susținut. Împreună, am oferit comunității din care facem parte o perspectivă nouă în abordarea serviciilor medicale. În timp, spitalului OCH i s-a alăturat o Policlinică OCH în chiar inima Constanței, un centru de diagnostic și tratament cu servicii complete, o extensie a serviciilor noastre de ambulator. Apoi, consecvenți crezului OCH în performanță și dezvoltare în beneficiul comunității, ne-am îndreptat și spre navigator, această categorie bine reprezentată în Dobrogea, și am deschis un Centru de Medicină Maritimă, unde ne-am asigurat că ne putem baza pe o echipă medicală cu experiență vastă. Am investit continuu în echipamente și tehnică medicală de ultimă generație – suntem cunoscuți și recunoscuți dincolo de zona noastră geografică pentru calitatea serviciilor de imagistică medicală, o combinație de aparatură și medici de marcă.

În noul spital și în noile centre medicale, deschise pacienților din primăvara lui 2023, avem aparatură de vârf, asistată de inteligență artificială. Pacientul oncologic sau cel cardiac va beneficia de confort crescut în noile centre, de la diagnostic mai rapid, la tratament mai eficient.

Astăzi, după aproape un deceniu de OCH, mă simt la fel de emoționat și bucuros ca în prima zi că am avut șansa de a-mi pune ideile în practică. Am întâlnit oamenii potriviți, în momentele potrivite și le sunt recunoscător pentru încredere, susținere și eforturile depuse. Le mulțumesc tuturor! Un spital este un loc pentru îngrijirea și bunăstarea sau alinarea suferinței oamenilor, iar serviciile oferite la OCH se bazează pe oameni calificați, empatici, care au la îndemână toată tehnica medicală disponibilă azi. Ovidius Clinical Hospital a apărut din dorinţa de a oferi un act medical de calitate pacienţilor. Prioritatea principală la OCH este omul, iar aici, în spitalul nostru, întreaga echipă medicală este dedicată acestuia şi nevoilor sale. La OCH, pacienții sunt diagnosticați și tratați ca în orice spital de top din Vestul Europei. Aducem Performanța Acasă!”

Ș.L. Dr. Nicolae Ciufu — membru fondator Ovidius Clinical Hospital

Certificări

Spitalul este certificat ISO 9001(SR EN ISO 9001:2015).

Spitalul este certificat ISO 14001.

Spitalul utilizează dispozitive medicale certificate EN ISO 13485.

Serviciile externalizate sunt asigurate de furnizori de specialitate, cu certificat de calitate specific activității prestate.


Spitalul este Acreditat ANMCS - Unitate sanitară încadrată în "Categoria II Acreditat cu recomandări".


Conducerea OCH

Director executiv

Ec. Adrian Mociu

• telefon: 0241 480 423 

• program de audiențe: vineri 10.00–11.00

Director de îngrijiri

Asist. Med. Princ. Mirela Răileanu

• telefon: 0241 480 408

• program audiențe: vineri 11.00–12.00

Director medical

Ș.L. Dr. Nicolae Ciufu

• telefon: 0241 480 423

• program audiențe: vineri 12.00–13.00

Ovidius Clinical Hospital are în componență două pavilioane spitalicești, în care sunt acoperite o gamă largă de specialități, atât medicale, cât și chirurgicale, având compartiment de spitalizare de zi (cu 19 paturi).

Spitalul nostru este dotat la cele mai înalte standarde.

Spitalul OCH este primul Centru de Referință Siemens Healthineers din România, o recunoștere a faptului că aici există competențe și experiență avansată în utilizarea și gestionarea produselor și soluțiilor Siemens în domeniul medical, dar și că deține capacitatea de a furniza servicii de înaltă calitate în diagnosticarea, tratarea și îngrijirea pacienților.

Spitalul OCH dispune de 154 de paturi (dispuse în corpul A și corpul B), compartiment de spitalizare continuă în specialități chirurgicale și medicale, compartiment de spitalizare de zi, un Centru de Oncologie și Radioterapie, un Centru de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, compartiment ATI proiectat și dotat pentru nivel maxim de competență, 4 paturi pentru pacienți cardiaci critici, 6 paturi pentru îngrijiri paliative, patru săli de operație, tehnică medicală de ultimă generație (pentru radioterapie, angiografie, chirurgie, imagistică), compartiment de imagistică medicală, laborator de endoscopie digestivă diagnostică și terapeutică, compartiment de bronhoscopie diagnostică și terapeutică, unitate de transfuzie sanguină, sterilizare și farmacie proprie, bază de tratament, laborator de anatomie patologică, laborator de genetică medicală, compartiment de prevenire și combatere a infecțiilor nosocomiale, punct de recoltare probe biologice (Synevo), cabinete de consultații și dotări la cele mai înalte standarde.

Policlinica OCH Constanța

Este un centru medical dotat cu aparatură modernă, în care medicii acordă consultații pentru o plajă largă de specialități medicale și chirurgicale. Pacientul are suportul potrivit pentru a primi diagnostic, tratament și consiliere medicală, ori poate accesa servicii stomatologice. Aici funcționează un punct de recoltare pentru analize medicale Synevo, săli de tratament și explorări funcționale și un compartiment de spitalizare de zi în specialități medicale.

Departamentul de Imagistică medicală (ecografie, RMN, mamografie) este mai mult decât un spațiu de diagnostic, este locul din Constanța unde se face prevenție pentru cancerul de sân.

Navigatorii români sau străini au la dispoziție un Centru de Medicină Maritimă, care oferă servicii medicale integrate necesare îmbarcării. Oferim servicii de epidemiologie / vaccinări internaționale, pentru a putea călători oriunde în siguranță.

Sportivii din cluburile dobrogene ne calcă pragul și se asigură la noi că sunt apți pentru perfomanța care bucură întreaga noastră comunitate.