“Intervențiile chirurgicale pot fi conservative
din punct de vedere al sânului, lucru care este benefic pentru femei din punct de
vedere al psihicului, dar fără a face rabat la rezultatele oncologice. Este o
terapie de echipă, cuprinde chirurg, anatomopatolog, histopatolog, oncolog,
radioterapeut, psiholog”, explică Profesor universitar Dr. Ion Așchie, medic
primar chirurgie generală în cadrul Ovidius Clinical Hospital.
Pentru informații suplimentare, vă recomandăm un
consult de specialitate la medicul chirurg.
Vă puteți programa la telefon 0241 480400.
Ovidius Clinical Hospital – mai mult decât
chirurgie oncologică
Prevenția trebuie să facă parte din stilul tău de viață! Cancerul de sân este o boală din ce în ce mai frecventă și este vital să fie descoperit la dimensiuni mici, până în 14-15 mm, pentru că atunci are șansele să fie vindecat. Orice femeie poate beneficia de toate mijloacele de prevenție și diagnostic, în cadrul OCH – Centrul de excelență dedicat Cancerului de Sân prin intermediul Cardului OCH cu Algoritm de prevenție personalizată – Alprevia, care include examenul anual de prevenție și evaluare a stării de sănătate și acces prioritar la consultațiile, analizele și investigațiile necesare, toate aceste proceduri fiind realizate în condiții de maximă siguranță din punct de vedere epidemiologic.
Investigațiile imagistice sunt realizate la OCH cu toată gama de aparatură necesară, modern și eficient. Astfel, pacientele pot beneficia de:
Echipamentele imagistice sunt noi, dedicate, scad dozele de iradiere și facilitează interpretarea. Pentru că OCH beneficiază de toată dotarea necesară diagnosticului corect și rapid al cancerului de sân, orice femeie va putea accesa investigațiile lămuritoare personalizat, în funcție de nevoile și patologia ei. Doar cu o echipă bine instruită și cu experiența, cu aparatură de top, performantă, examinările pot fi de calitate. Investigațiile necesare sunt realizate doar conform procedurilor stricte de siguranță. Pe toată durata acestora, personalul medical și pacienții poartă echipamente de protecție adecvate furnizate de spital, iar toate suprafețele și zonele medicale sunt dezinfectate după un orar bine stabilit.
Pentru un diagnostic complet, la Ovidius Clinical Hospital sunt folosite minim două metode imagistice, mamografie și ecografie, și, atunci când este cazul, rezonanța magnetică. Pentru orice suspiciune de nodul, se realizează biopsia. Rezultatele sunt interpretate de câte doi medici și apoi comparate, pentru a scădea cât mai mult marja de eroare.
Poți opta pentru a doua opinie în stabilirea tratamentului tău. OCH – Centrul de excelență dedicat Cancerului de Sân are în echipa sa specialiști oncologi de TOP din Constanța și New York care îți vor recomanda tratamentul optim de care ai nevoie.
Cu o experiență de peste 20 de ani de practică în New York, Prof. Dr. Doru Paul – medic specialist oncolog, hematolog și de medicină internă, face parte din echipa externă a OCH, pentru a fi alături de pacienții oncologici de la distanță, pentru a doua opinie în tratamentul cancerului de sân. Prof. Dr. Doru Paul a acumulat vasta sa experiență profesională în cel mai mare grup de spitale din New York, unde a obținut o expertiză extensivă în cercetarea clinică și translațională, dar și în oncologia moleculară.
Echipa de specialiști din Constanța, condusă de Conf. Univ. Dr. Laura Mazilu, are misiunea de a oferi pacienților posibilitatea de a beneficia de tratamente personalizate, aplicate țintit în patologiile oncologice, pentru a obține astfel cele mai bune rezultate.
În funcție de diagnostic, pacienta este examinată de comisia oncologică din cadrul OCH, pacienta putând apoi să înceapă tratamentul. În cazul cancerului de sân, tratamentul este unul complex, chimioterapic, radioterapic, chirurgical, ordinea acestor etape terapeutice fiind stabilită de către comisia oncologică din cadrul OCH.
Pacienta trebuie să se prezinte la medic în momentul în care depistează (clinic sau imagistic) prezența unei formațiuni tumorale la nivelul sânului.
OCH – Centrul de excelență dedicat Cancerului de Sân este singurul loc din regiune unde se poate trata cancerul de sân minim invaziv utilizând Sentimag, o tehnologiede ultimă oră ce detectează tumorile nepalpabile ale sânului (marcate preoperator sub ghidaj echografic) și ganglionul santinelă.
Procedeul Sentimag este folosit în peste 20 de țări din Europa, unde există peste 190 de unități Sentimag. Statisticile arată că au fost explorați mai mult de 40.000 de pacienți, 30.000 pentru ganglionul santinelă și 10.000 pentru tumori nepalpabile ale sânului, cu ajutorul Sentimag. Rezultatele vorbesc de la sine: rata de detecție a ganglionului santinelă a fost între 94,4 % și 98%.
Perioada de refacere a organismului, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihic, după expunerea la stres emoțional major cum este diagnosticul de cancer de sân, dar și la procedurile medicale complexe pe care le presupune acest diagnostic, este deosebit de delicată.
Din acest motiv, OCH – Centrul de excelență dedicate Cancerului de Sân pune la dispoziția pacientelor un program complex de nutriție, recuperare fizică și suport psihologic. Pentru a păstra normele de siguranță, în laboratorul de recuperare – reabilitare medicală din cadrul spitalului, numărul pacienților este limitat atât în sala de kinetoterapie cât și în cabinetele de fizioterapie, iar în vestiare accesul este permis pe rând câte unui singur pacient, suprafețele și microaeroflora fiind dezinfectate constant.
Nu uita, află din timp să ai tot timpul din lume! Contactează-ne pentru orice întrebare, în oricare din unitățile medicale Ovidius Clinical Hospital!
Gratuități și prețuri reduse semnificativ la OCH pentru pacienți, odată cu semnarea noului Contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pe anul 2023.