och-loader

Neurochirurgie minim invazivă la Ovidius Clinical Hospital

2017-06-09

Începând cu luna iunie a acestui an, Dr. Crăciunaș Sorin Constantin – medic primar neurochirurgie își  începe activitatea medicală în cadrul Ovidius Clinical Hospital unde oferă consultații și realizează intervenții neurochirurgicale miniminvazive la cele mai înalte standarde, folosind dotări de ultimă generație ce permit abordări chirurgicale moderne.

Datorită acestor tehnici miniminvazive, incizia pentru acest tip de intervenție este foarte mică, pacientul se ridică din pat imediat după operație și se externează de cele mai multe ori a doua zi. În timpul internării și după, pacienții pot beneficia de terapia durerii și de recuperare medicală la cele mai înalte standarde în cadrul Ovidius Clinical Hospital, recuperarea începând de la patul bolnavului și apoi putând fi continuată în baza de recuperare a OCH ce include dotări de top (bazin de hidrokinetoterapie, sală de kinetoterapie, cabinete de fizioterapie complet dotate și personal supraspecializat), astfel încât recuperarea pacienților este foarte rapidă iar pacienții pot reveni la ritmul normal de viață într-un timp foarte scurt. Astfel, pacientul cu probleme neurochirurgicale, este tratat în cadrul Ovidius Clinical Hospital de către o echipă medicală multidisciplinară ce asigură un tratament complex, cu rezultate foarte bune, în condiții de maximă siguranță medicală.

Dr. Crăciunaș Constantin Sorin este medic primar neurochirurg specializat în neurochirurgie spinală miniminvazivă. Medicul a realizat stagii de supraspecializare în centre medicale recunoscute din Franța, Statele Unite și Canada în domeniul chirurgiei spinale, și își asigură specializarea continuă prin participarea frecventă numeroase congrese naționale și internaționale din domeniul neurochirurgiei. Este membru al Societăților Științifice Internaționale și a publicat zeci de lucrări științifice importante în domeniul neurochirurgiei miniminvazive în jurnale medicale internaționale de referință, pentru aprofundarea expertizei sale în chirurgia spinală.

Dr. Crăciunaș, împreună cu echipa dumnealui, realizează anual peste 600 de intervenții chirurgicale pentru patologia vertebromedulară, având expertiză în realizarea tuturor intervențiilor chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale, de la procedee miniminvazive pentru hernia de disc lombară sau cervicală și vertebroplastii, până la cele mai complexe procedee de stabilizare a coloanei pentru traumatisme sau tumori.

Patologiile din sfera chirurgiei spinale abordate de către Dr. Crăciunaș Sorin cuprind patologia oncologică, patologia degenerativă a coloanei, traumatismele coloanei, precum și patologia nervilor periferici. 

Ovidius Clinical Hospital este un spital multidisciplinar conceput să ofere îngrijire de specialitate pacienților cu afecțiuni chirurgicale și medicale multiple, printre acestea numărându-se și afecțiunile neurochirurgicale.