close

GASTRIC SLEEVE la OCH

Ovidius Clinical Hospital realizează încă din anul 2015, operații GASTRIC SLEEVE. Sute de persoane și-au schimbat viața, cu ajutorul echipei medicale a spitalului.

Operația de micșorare a stomacului (gastric sleeve sau gastrectomia longitudinală) este modalitatea sigură și eficientă pentru tratarea obezității, dar și a celor peste 30 de afecțiuni asociate acestei maladii, care pun în pericol viața pacientului.

În cadrul Ovidius Clinical Hospital tratarea obezității prin gastric sleeve implică participarea unei echipe medicale multidisciplinare care este alături de pacient pe tot parcursul acestui proces – de la cel preoperator, trecând prin cel operator, la cel post operator și apoi, de susținere în etapa de slăbire.

Operația de micșorare a stomacului e mai mult decât chirurgie, mai mult decât pierderea greutății. Câștigă sănătate. Câștigă viață.
Din echipa medicală multidisciplinară fac parte:

Coordonatorul echipei chirurgicale, medic primar în chirurgie generală, supraspecializat în chirurgie bariatrică - Dr. Gabriel Serac. Alături, în sala de operație, sunt medicii primari în chirurgie generală: Dr. Alina Vîncă și Dr. Mihai Hrițcu.

Dr. Stelian Ilie Mociu, medic primar anestezie și terapie intensivă împreună cu echipa ATI - Dr. Alina Molodovan și Dr. Roxana Buiuca, medici primari anestezie și terapie intensivă și de Dr. Paula Mihalache, medic specialist anestezie și terapie intensivă, supraveghează atent funcțiile vitale ale pacientului în timpul operației, precum și recuperarea postoperatorie a acestuia.

Medicii de mai sus fac echipă cu: medici gastroenterologi, medici specialiști în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, medici endocrinologi, cardiologi, pneumologi, specialiști în recuperare medicală, dar și în psihologie medicală. 
Costul operației în cadrul Ovidius Clinical Hospital este de 4.400 euro (incluzând materialele, staplerele și internarea postoperatorie în cadrul spitalului).

Materialele folosite în timpul intervenției chirurgicale sunt doar din gama premium, calitatea acestora fiind un criteriu de performanță solicitat, de fiecare dată, de echipa chirurgicală. Siguranța procedurii, în primul rând pentru pacienți, și apoi pentru echipa medicală, este primordială, procentul pacienților mulțumiți de rezultatele intervenției fiind de 100%. Pacientul investește în îmbunătățirea calității vieții sale și a duratei acesteia, luând în calcul toate elementele descrise mai sus care includ, totodată, experiența echipei medicale și confortul oferit de suportul pre și postoperator.

Pentru pacient, operația de micșorare a stomacului, nu este numai despre greutatea pe care o pierde, ci despre viața pe care o câștigă.

Află povestea unui pacient cu rezultate spectaculoase!

GASTRIC SLEEVE la OCH

Chirurgia bariatrică, denumită popular și „chirurgia obezității”, vine în sprijinul pacienților ce suferă de obezitate, oferind o soluție chirurgicală pentru această afecțiune, în scopul reducerii greutății corporale.

GASTRIC SLEEVE

Gastrectomia longitudinală este o intervenție chirurgicală care induce scăderea ponderală prin două mecanisme: restrictiv (îndepărtează o mare parte din stomac lăsând un rezervor de 80-120 ml) și hormonal (prin extirparea fundului gastric se reduce semnificativ secreția hormonului foamei, grelina).
Operația de micșorare a stomacului se realizează minim invaziv. Tehnica aduce beneficiile chirurgiei laparoscopice: 4- 5 incizii mici (de până la 1 cm) durere redusă, externare în primele 48 ore de la intervenție. Avantajul său constă în confortul oferit pacientului care după operație prezintă senzația de sațietate rapid prin umplerea unui stomac de doar 100 ml, reducerea senzației de foame prin suprimarea secreției de grelină. Pierderea excesului ponderal poate ajunge până la 100%. Tehnica are rezultate comparabile cu alte tehnici malabsorbtive în ceea ce privește vindecarea diabetului zaharat tip 2, a hipertensiunii arteriale, a dislipidemiei și a apneei în timpul somnului.” explică Dr. Serac Gabriel, medic primar chirurgie generală specializat în chirurgie bariatrică.

Un caz reușit al unei paciente ce a obținut rezultate remarcabile!


Pierderea în greutate se realizează în urma regimului alimentar recomandat. Inițial în primele 2-3 săptămâni este format doar din lichide, apoi din alimente semisolide iar la 5-6 săptămâni se revine la alimentația normală dar cu cantități mult reduse, adaptate volumului stomacului.

Scăderea ponderală este evidentă încă din prima săptămână, având în vedere că pacienții pierd în medie 25% din excesul ponderal în prima lună. Rezultatul este cu atât mai bun cu cât regimul alimentar este susținut și de activitate fizică, pacienții operați putând ajunge rapid la o greutate ideală și la o viață normală.OBEZITATEA este o afecțiune care rezultă din acumularea excesivă de grăsime. Aprecierea acestui exces se determină cu ajutorul unei formule de calcul care determină indicele de masă corporală (body mass in-dex), prescurtat BMI, denumit în limba română Indice de Masă Corporală - IMC. Pe baza valorii BMI, ex-cesul ponderal se gradează în felul următor:

Normal: 18,5-24,9 kg/m²
Supraponderal: 25-29,9 kg/m²
Obezitate moderată (grad I): 30-34,9 kg/m²
Obezitate severă (grad II): 35-39,9 kg/m²
Obezitate morbidă (grad III): 40-50 kg/m²
Superobezitate ≥ 50 kg/m²


 

Indicele de Masă Corporală (IMC) = Masă/Înălțime2.

IMC
Subponderal sub 18.50
Masă normală 18.50 - 25
Supraponderal 25 - 30
Obezitate moderată (grad I) 30 - 35
Obezitate severă (grad II) 35 - 40
Obezitate morbidă (grad III) 40 - 50
Superobezitate peste 50

Excesul de greutate se poate asocia cu peste 30 de alte afecțiuni. Dintre acestea, putem enumera:

- diabetul zaharat tip 2
- hipertensiunea arterială
- afecțiuni vasculare coronariane și periferice
- apneea în somn, sindromul Pickwick
- suferințe articulare
- hernii abdominale
- boala de reflux gastroesofagian
- diferite tipuri de cancer (sân, uter, colon, pancreas)


Pacienții obezi încep mai multe diete pentru slăbire, în general de înfometare, fără a reuși să piardă mai mult de 5-7% din excesul de greutate. Nu reușesc să facă sport deoarece obosesc foarte repede. Acest lucru îi descurajează, cu atât mai mult cu cât scăderea ponderală pe durata dietei începe să nu mai fie atât de evidentă. Frustrările acumulate îi fac să renunțe la dietă și organismul înfometat asimilează toate alimentele ingerate, iar greutatea devine mai mare decât cea de la începutul dietei.

GASTRIC SLEEVE, sau operația de micșorare a stomacului, se adresează pacienților diagnosticați cu obezitate severă, în scopul recuperării complete, până la atingerea greutății ideale.

Intervenția inovativă de recuperare a pacienților cu obezitate se realizează laparoscopic, cu tehnologie medicală modernă, și constă în îndepărtarea unei mari părți din stomac, aproximativ 75-80%. Urmând un stil de viață activ, pacienții se pot bucura de revenirea la greutatea optimă.

Garanția reușitei intervenției chirurgicale și a evoluției favorabile a pacientului este dată de echipa de medici, de dotările spitalului, de calitatea materialelor cu care se lucrează în timpul operației, de abordarea complexă a fiecărui pacient înainte de operație, de atenta lui supraveghere operator, dar și post operator, în etapa de slăbire și de transformare.

Beneficiați de expertiza echipei multidisciplinare de bariatrie de la OCH sunând acum la 0241 480 400!

Programează-te acum la o consultație!Ovidius Clinical Hospital – Mai mult decât chirurgie

Galerie foto