close

În contextul pandemiei Covid -19 siguranța pentru pacienții și personalul nostru este cel mai important lucru pentru OCH

2020-08-13

Siguranța pentru pacienți și pentru personalul medical este una dintre cele mai importante griji pentru Ovidius Clinical Hospital. Încă de la începutul pandemiei cu virusul SARS-Cov-2 au fost implementate măsuri suplimentare de siguranță și grijă pentru pacienți și personalul spitalului. Întreg personalul, atât cel medical cât și cel auxiliar, a fost echipat corespunzător pentru ca riscul de contaminare să fie aproape inexistent, atât pentru siguranța acestuia cât și pentru siguranța pacienților. Echipamentul este purtat cu strictețe și schimbat ori de câte ori o solicită protocolul sau de câte ori este nevoie. Nu doar personalul spitalului este echipat corespunzător, ci și pacienții. La intrarea în spital, pacienții sunt echipați corespunzător și au obligația de a purta mască de protecție pe toată durata șederii în spital și de a se dezinfecta pe mâini, fie că au venit pentru consultații, investigații imagistice, analize sau pentru internare.

O mare parte din măsurile impuse erau deja integrate în spital încă de la deschiderea acestuia din anul 2014. Bineînțeles că odată cu această situație de criză au fost introduse și măsuri noi. Este important ca pacienții să știe că în OCH există circuite interne pentru pacienți, paturile din saloanele din secțiile de internare continuă și de zi au o distanță de cel putin 2 metri între ele, avem echipamente imagistice de înaltă performanță care pot depista 97% dintre pacienții cu manifestări pulmonare virale și toții pacienții ce urmează a fi internați vor efectua obligatoriu analiza RT-PCR si CT pulmonar native. S-au achiziționat și se folosesc lămpi UV, purificatoare și sterilizatoare de aer, covoare cu soluții dezinfectante pentru toate intrările precum și termoscanere pentru măsurarea temperaturii corporale a tuturor persoanelor care intră în spital: pacienți, aparținătorii cazurilor deosebite, personalul spitalului.

În această perioadă suntem în continuare în stare de alertă și spitalul privat Ovidius Clinical Hospital reprezintă destinația dumneavoastră sigură pentru îngrijirea față în față în contexul pandemiei cu virusul SARS-Cov-2. Punem la dispoziția pacienților noștri soluții medicale sigure și eficiente.

Spitalul Ovidius Clinical Hospital este locul în care pacienții cu afecțiuni chirurgicale, oncologice sau afecțiuni non-chirurgicale găsesc rezolvarea optimă pentru problemele de sănătate, beneficiind de un act medical de cea mai bună calitate, în cele mai sigure condiții. 

Siguranța pentru pacienți și pentru personalul medical este una dintre cele mai importante griji pentru Ovidius Clinical Hospital.