close

Prevenția și depistarea precoce a cancerului de sân – impactul asupra terapiilor și vieții pacientului

2020-02-12

OCH – Centrul de excelență dedicat Cancerului de Sân

Servicii medicale performante, echipamente de top, echipă multidisciplinară – toate elementele dedicate prevenției, diagnosticării precoce și tratamentului complet al cancerului de sân sunt de acum într-un singur loc, aproape de casă.

Ovidius Clinical Hospital a creat un nou concept, OCH – Centrul de excelență pentru Cancerul de Sân. Aici sunt implementate protocoalele europene pentru fiecare etapă din procesul de diagnostic și tratament al acestei boli. Au fost achiziționate echipamentele de top, revoluționare și s-a format cea mai bună echipă multidisciplinară de specialiști dedicați și implicați în fiecare etapă din drumul lung urmat de femeile depistate cu cancer de sân, inclusiv cu recuperarea postoperatorie.

Cancerul de sân diagnosticat la timp și tratat corect poate fi vindecat

În cadrul Centrului de excelență dedicat cancerului de sân femeile pot beneficia de:


Prevenția trebuie să facă parte din stilul tău de viață! Cancerul de sân este o boala din ce în ce mai frecventă și este vital să fie descoperit la dimensiuni mici, până în 14-15 mm, pentru că atunci are șansele să fie vindecat. Orice femeie poate beneficia de toate mijloacele de prevenție și diagnostic, în cadrul OCH – Centrul de excelență dedicat Cancerului de Sân prin intermediul Cardului OCH cu Algoritm de prevenție personalizată – Alprevia, care include examenul anual de prevenție și evaluare a stării de sănătate și acces prioritar la consultațiile, analizele și investigațiile necesare.

Prin Alprevia, afli exact ce ai de făcut și ce fel de examen imagistic e potrivit pentru tine. Investigațiile imagistice sunt realizate la OCH cu toată gama de aparatură necesară, modern și eficient. Astfel, pacientele pot beneficia de ecografie, mamografie, rezonanță magnetică și computer tomografie.

Echipamentele imagistice sunt noi, dedicate, scad dozele de iradiere și facilitează interpretarea.

Tipul de examinare este adaptat la vârsta femeii, la antecedente, fiecare examen fiind realizat de un tehnician cu experiență. Mamograful din dotarea OCH este special achiziționat pentru noul Centru de excelență dedicat cancerului de sân.

Pentru că OCH beneficiază de toată dotarea necesară diagnosticului corect și rapid al cancerului de sân, orice femeie va putea accesa investigațiile lămuritoare personalizat, în funcție de nevoile și patologia ei. Doar cu o echipă bine instruită și închegată,cu aparatură de top, performantă, examinările pot fi de calitate.

O altă noutate la Ovidius Clinical Hospital o reprezintă achiziția dispozitivului Sentimag. Centrul de excelență OCH dedicat cancerului de sân este singurul loc din regiune unde se poate trata cancerul de sân minim invaziv utilizând Sentimag, o tehnologie de ultimă oră, neiradiantă, ce detectează tumorile nepalpabile intraoperator și depistează ganglionul santinelă. Metoda de diagnostic cu ajutorul dispozitivului Sentimag este unică în România, neiradiantă și de încredere.

Centrul de excelență OCH dedicat Cancerului de Sân are în echipa sa specialiști oncologi de top din Constanța și New York care îți vor recomanda tratamentul optim de care ai nevoie, teste genetice de ultimă oră, teste ce depistează predispoziția genetică pentru alte boli.

Toate serviciile medicale pentru prevenția, diagnosticul și tratamentul cancerului de sân sunt puse la dispoziție pentru dumneavoastră în cadrul OCH – Centrul de excelență dedicat Cancerului de Sân.