close

Ovidius Clinical Hospital oferă servicii de testare RT-PCR în deplasare pentru colectivități

2021-03-07

Pentru că eforturile de a limita răspândirea virusului COVID-19 trebuie făcute susținut și cât mai bine organizat, Ovidius Clinical Hospital din Constanța pune în slujba constănțenilor, și nu numai, un nou serviciu de testare.

Spitalul oferă de acum colectivităților posibilitatea de a realiza testări RT-PCR. Astfel, în baza unei programări, o echipă de specialiști din cadrul OCH se poate deplasa în locația unde a fost solicitată, pregătită pentru testarea întreg personalului prezent. Instituțiile care pot cere acest serviciu pot fi de stat sau private, de la organizații din administrația publică, instituții de învățământ, până la companii sau firme.

Prin folosirea acestui serviciu, se poate asigura un mediu de lucru mai sigur în orice colectivitate, reducându-se șansele de infectare atât pentru angajați, cât și famiile lor.


Cum se realizează Testarea pentru SARS-CoV-2 în cadrul instituției dumneavoastră

Instituțiile care vor să își testeze angajații prin Testul RT-PCR trebuie să solicite o programare la numărul de telefon 0241 480 400. Echipa OCH se va deplasa la ora stabilită, echipată corespunzător, având tot ce este necesar pentru a efectua testarea persoanelor în condiții de siguranță. Cei cărora li se va recolta, vor urma sfaturile asistentei medicale, care va face recoltarea.

Testarea Real Time PCR

Testul RT-PCR se efectuează în urma unui exsudat nasofaringian. Această metodă este standardul recomandat de către Organizația Mondială a Sănătății. Pacienții pot primi rezultatul în aceeași zi. Aceste rezultate sunt transmise și Direcției pentru Sănătate Publică, chiar dacă sunt negative.

Acest test determină prezența virusului, în cel mai scurt timp de la expunere, prin detectarea ARN viral la nivelul nazofaringelui (recoltarea se va face cu un tampon steril ca și în cazul exsudatului nasofaringian).

Testul RT-PCR poate fi efectuat de persoanele care au motive să creadă că ar fi putut să se infecteze, cum ar fi contacții direcți sau indirecți ai cazurilor confirmate, personalul medical sau persoanele expuse frecvent, prin natura profesiei la agenți infecțioși. Alte categorii de persoane care ar putea necesita această testare pot fi femeile însărcinate care urmează să nască, pacienții cu imunosupresie sau cu afecțiuni oncologice care au nevoie de acest test înaintea internării, chimioterapiei, radioterapiei sau intervențiilor chirurgicale, persoanele supuse unui transplant sau cei care fac hemodializă. Angajatorii pot solicita aceste testări pentru angajații lor, care vor să se întoarcă la muncă.

Testul RT-PCR poate fi folosit în deplasările în străinătate, fiind disponibilă la OCH și traducerea lui în engleză.

Persoanele care au recomandare sa facă acest test sunt cele care au fost în contact cu cineva pozitiv, cele care cred că există posibilitatea să se fi infectat sau care au fost expuse unui mediu cu risc de infectare, precum și cele care prezintă simptomatologia specifică Covid-19.

Pentru detalii și programări, sunați la numărul de telefon 0241 480 400.