Policlinica Ovidius Clinical Hospital, de pe Strada Flămânda nr. 19, beneficiază și de un cabinet pentru proceduri dermatologice și dermato-estetice unde se poate efectua PRP – Terapia "Vampir".
Dar ce este PRP – Terapia "Vampir"?
PRP sau Plattelet Rich Plasmă, în traducere: plasmă îmbogățită cu trombocite, este un produs biologic propriu fiecărui organism, obținut dintr-un eșantion de sânge venos recoltat de la pacient, care ulterior urmează a fi centrifugat pentru a obține astfel plasmă separată de celelalte elemente sangvine (leucocite și eritrocite). Trombocitele sunt elementele care ajută la formarea cheagului de sânge în momentul în care suferim o leziune deoarece sunt bogate în factori de creștere. Pe acest principiu funcționează și această terapie de ultimă generație denumită și Terapia "Vampir" datorită tehnicii de injectare și a faptului că se introduce la nivelul dermului un produs obținut din sângele pacientului.
Medicul Alina Vîncă de la Policlinica OCH a explicat efectele minunate ale acestei terapii:
„Prin această tehnică se produce stimularea fibrelor de colagen și elastină prin intermediul factorilor de creștere existenți în plasma îmbogățită cu trombocite, fără să introducem un produs străin, obținând astfel o mai bună oxigenare la nivel tisular, revitalizarea țesuturilor și îmbunătățirea calității și aspectului pielii. Calitatea majoră a acestei terapii constă în faptul că este o tehnică minim invazivă de injectare în derm a unui produs propriu organismului, fiind astfel personalizat și adaptat fiecărei persoane cu risc minim de intoleranță sau alergie. Sunt necesare 3-6 ședințe pe an efectuate la interval de 2 săptămâni. Tratamentul conferă luminozitate tenului cu un aspect mult îmbunătățit cu efect de rejuvenare și liftare imediată.”
Terapia "Vampir" este indicată pentru persoanele cu piele îmbătrânita și lipsită de elasticitate, în tratamentul petelor pigmentare (melasmă) - față, gât și decolteu, pentru atenuarea ridurilor profunde și ridurilor periorbitare, pentru tratarea cearcănelor, șanțurilor nasogeniene, în cazul alopeciei (căderea părului), dar și pentru cicatricile postacneice și cicatricile cheloide.
Cum se desfășoară terapia?
Ei bine, se recoltează un eșantion de sânge venos în eprubete speciale care se centrifughează, ulterior obținându-se plasmă îmbogățită în trombocite. După demachierea și aplicarea unei creme anestezice la nivelul feței, gâtului și decolteului se injectează produsul obținut. Pielea se înroșește și se poate ca eritemul să se mențină 24 ore. De asemenea, pot apărea mici vânătăi.
„Efectele sunt spectaculoase și permanente și apar la 48–72 ore postinjectare cu mențiunea că trebuie completate cu un stil de viață sănătos și expunerea pertinentă la soare folosind factor de protecție”, a adăugat Dr. Alina Vîncâ.
În cadrul Policlinicii OCH, constănțenii care doresc să încerce proceduri dermato-estetice în condiții de deplină siguranță beneficiază de aparatură de înaltă calitate, precum și echipamente de ultimă generație, folosite cu profesionalism și dedicație de o echipă medicală foarte bine pregătită, care are ca prioritate pacientul.