close

Endoscopii digestive superioare și inferioare gratuite la Ovidius Clinical Hospital

2018-10-01

Persoanele asigurate care doresc un consult pentru specialitatea gastroenterologie pot veni la Ovidius Clinical Hospital pentru că aici se află în desfășurare programul de screening pentru depistarea cancerului colorectal și esogastric.


Pentru a beneficia de această campanie pacienții au nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie către specialitatea Gastroenterologie, cardul de sănătate și cartea de identitate. Despre inițiativă am vorbit cu Dr. Raluca Caraivan, medic specialist gastroenterologie la Ovidius Clinical Hospital.

„Este vorba despre un screening adresat tuturor pacienților, mai ales celor de vârsta a doua și a treia pentru diagnosticul precoce al cancerului gastric, prin endoscopie digestivă superioară, dar și a cancerului colorectal, prin endoscopia digestivă inferioară.”

Screening-ul se adresează pacienților asigurați. Pe lângă documentele necesare, pacientul e bine să se prezinte și cu tot dosarul medical (analize, investigații mai vechi etc). De reținut faptul că prin investigații făcute la timp, pacienții pot preîntâmpina apariția cancerelor digestive.

După investigație, pacientul primește rezultatul pe loc și, în funcție de acesta, recomandări specifice. Acestea pot fi recomandări legate de tratament, de continuarea investigațiilor sau de un consult către alte specialități (consult chirugical, oncologic etc).

Ovidius Clinical Hospital oferă aceste servicii preventive pentru depistarea precoce a cancerelor digestive, unele dintre cele mai grave și frecvente cancere. La OCH aceste afecțiuni pot fi investigate complet și tratate cu succes, atât medical, chirurgical cât și oncologic.