close

Studiile internaționale confirmă beneficiile terapiei în apă pentru gravide

2016-09-16

Organismul femeii gravide se află într-o perioadă de modificări fiziologice care au un rol esențial în dezvoltarea fătului. O sarcină liniștită, lipsită de stres și evenimente fiziologice neplăcute contribuie semnificativ la o naștere cu succes. Unele exerciții fizice pot fi dificile pentru gravide însă hidroterapia, sau terapia în apă reprezintă o modalitate relaxantă și totodată stimulativă de sport pentru gravide.

Bazinul terapeutic de la Ovidius Clinical Hospital oferă un mediu sigur și confortabil pentru exerciții fizice ușoare și moderate, menite să sprijine gravidele în pregătirea pentru naștere. Numai sub atenta monitorizare a medicului specialist în recuperare și reabilitare medicală și a specialistului kinetoterapeut, pregătiți să îndrume gravidele în programul de hidro-kinetoterapie, viitoarele mămici se pot bucura de îmbunătățirea considerabilă a stării fizice.

Conform studiilor unei echipe de cercetători din Elveția cu privire la efectele hidroterapiei asupra organismului femeilor gravide, s-au identificat rezultate importante, ce pot ajuta viitoarele mămici să reducă stresul fizic și psihologic în pregătirea pentru naștere.

Hidroterapia pentru gravide însumează o serie de răspunsuri fiziologice importante. Iată câteva dintre beneficiile terapiei în apă pentru gravide:

  • îmbunătățește circulația
  • relaxează musculatura și articulațiile
  • reduce durerile coloanei vertebrale
  • antrenează echilibrul și coordonarea corpului
  • reduce stresul psihologic
  • reduce tensiunea musculară
  • sprijină o naștere mai ușoară
  • scade șansele de a suferi de depresie post-partum

“Hidroterapia este deosebit de eficientă în timpul sarcinii deoarece răspunsul fiziologic al organismului la apă ajută la îmbunătățirea circulației și scade durerile fizice ce vin odată cu schimbările aduse de sarcină în organism. Hidroterapia este o opțiune benefică pentru orice gravidă fără complicații de sarcină. Esențial este însă acordul medicului obstetrician”, menționează Dr. Oana Emilia Apostoiu, medic primar recuperare și reabilitare medicală la Ovidius Clinical Hospital.

Pentru mai multe detalii, sunați la telefon: 0241 480 400

Echipa de medici specialiști în recuperare și reabilitare medicală invită viitorele mămici să se bucure de beneficiile hidroterapiei în bazinul terapeutic din cadrul OCH, construit după cele mai moderne standarde în recuperare medicală.