close

AQUA ENERGY - un program nou pentru refacerea organismului prin exerciții în bazinul terapeutic OCH

2016-05-11

Ovidius Clinical Hospital oferă pacienților tratamente și programe specializate de reabilitare medicală ultramoderne în cadrul bazei de tratament și recuperare medicală, dotată la cele mai înalte standarde de performanță tehnologică. Personalul medical specializat coordonează activitățile de terapie de regenerare și recuperare medicală în cadrul bazinului de hidrokinetoterapie, în sala de kinetoterapie dotată cu aparatură de ultimă generație și de sălile de fizioterapie unde se pot efectua toata gama de proceduri specifice.

O noutate pentru pacienții ce doresc refacerea organismului după perioade de stres acumulat și de tensiune este programul special de exerciții în apă denumit AQUA ENERGY, ce se efectuează în cadrul bazinului de hidrokinetoterapie. Antrenamentul este conceput într-un mod eficient și poate fi efectuat de către orice persoană, indiferent de vârstă sau condiție fizică, pentru a reduce tensiunile acumulate în organism și pentru a îmbunătăți postura întregului corp.

Beneficiile pentru starea generală de sănătate sunt multiple, și sprijină un echilibru al organismului ce poate fi obținut cu un stil de viață activ, în care activitatea fizică este constantă.

O sesiune de antrenament include:

  • un ansamblu de exerciții realizate în apă de adâncime medie, acompaniat de muzică ritmică
  • suportul instructorului specializat, ce este mereu prezent pe puntea bazinului și simulează mișcările atent indicate,  pentru a se asigura că exercițiile fizice sunt corect realizate în bazin
  • utilizarea diferitelor tipuri de echipamente, cu scopul principal de a crește flotabilitatea, sau dublarea rezistenței în timpul executării mișcărilor subacvatice
  • printre echipamentele utilizate se numără: baghete de spumă plutitoare, greutăți pentru gleznă sau pentru încheietura mâinii, bile, dispozitive și centuri de plutire, trepte, greutăți plutitoare

Persoanele ce vor participa la programul AQUA ENERGY se pot bucura de o  multitudine de facilități tehnologice ale bazinului de hidrokinetoterapie, printre care se numără jetul subacval ca formă de hidroterapie, unde sunt obținute efecte asemănătoare masajului clasic, acesta având rol sedativ și vasomotor, și de îmbunătățire a circulației sanguine în corp. În plus, aquabiking – bicicleta staționară specială subacvală și aquajogging – banda de mers în apă reprezintă atracții ale bazinului, alături de sectorul special dotat cu sistem contracurent, ce permite înotul pe distanță nelimitată sau mișcări cu rezistență mărită.

Consumul de calorii estimat pentru un antrenament acvatic de 30 de minute, în comparație cu unul clasic pe teren solid este:

  • mersul pe jos pe teren: 135 de calorii
  • mersul pe fundul bazinului în imersie: 264 de calorii
  • jogging pe teren: 240 de calorii
  • jogging în apă: 340 de calorii

Un antrenament are durata totală de aproximativ o oră, grupele de antrenament pot include 1-6 persoane, iar ședințele se desfășoară în zilele de sâmbătă, în programul orar 10-14. Este necesară programarea în prealabil.

În perioada următoare, participanții se pot bucura de prețuri promoționale pentru programul de antrenament acvatic AQUA ENERGY, precum și de abonamente cu beneficii. Pentru mai multe informații și pentru programări, sunați la telefon 0241 480 400.