close

Radiologie digitală de performanță la Ovidius Clinical Hospital

2015-11-05

Noutăți importante îi așteaptă pe toți cei care doresc servicii medicale de calitate, complete, într-o singură unitate sanitară! De acum, la Ovidius Clinical Hospital, secția de imagistică a spitalului beneficiază și de radiologie digitală, în urma achiziției unor echipamente de top.

„Pacienții noștri consultați atât în ambulator, cât și în spital, vor putea avea parte de investigații radiologice digitale. OCH a achiziționat un aparat Roesys GmbH, echipament de înaltă performanță, care oferă rezultatele imediat, iar bolnavul nu trebuie să mai aștepte. Trebuie subliniat faptul că pacientul este supus unei doze mult mai mici de radiatii, în comparație cu aparatele clasice care funcționează cu film, iar imaginile obținute sunt de o rezoluție exceptională.”, a spus Ș.L. Univ. Dr. Carmen Ciufu, medic primar radiologie și imagistică medicală la Ovidius Clinical Hospital.

Radiologia digitală reprezintă unul dintre cele mai mari progrese tehnologice în imagistica medicală din ultimul deceniu. Astfel, utilizarea filmelor radiologice va dispărea complet în următorii ani. Practic se va întâmpla același fenomen, ca și în cazul aparatelor de fotografiat. Cele digitale au ajuns să le substituie complet pe cele cu film.

Imagini de o calitate foarte bună, obținute imediat prin radiologia digitală

Avantajele justifică perfect această evoluție: în radiologia digitală, imaginile de o calitate foarte bună sunt obținute imediat, optimizate, modificate, în funcție de nevoi și, de asemenea, trimise absolut oriunde în lume, online .

„Aspectele pozitive ale radiologiei digitale sunt demne de toată lauda. Medicul poate vizualiza imaginea obținută imediat pe ecranul unui calculator, și de multe ori această investigație poate completa un consult ce a fost efectuat doar cu câteva minute înainte. În plus, pacientul primește imaginile pe suport DVD și le poate folosi în orice fel de unitate medicală.

Imaginile pot fi transmise și în sala de operație, intraoperator, pe un monitor special dedicat, ceea ce ajută atât echipa operatorie, cât și cea anestezică în stabilirea deciziei terapeutice adecvate pacientului respectiv.

Echipa noastră medicală colaborează strâns pentru a oferi pacientului toate serviciile de care are nevoie într-un singur loc, putându-se astfel focusa pe vindecare.”, a mai spus Dr. Ciufu.