close

Specialiștii în radioterapie ai OCH au participat la cursuri de perfecționare în Anglia

2023-06-23

În ultimul secol, progresele permanente în tehnicile de radioterapie și cele înregistrate în înțelegerea răspunsurilor celulelor canceroase la radiații au încercat să crească rata de supraviețuire și să reducă efectele secundare ale tratamentului pentru pacienții cu cancer.


Radioterapia rămâne o componentă importantă a tratamentului oncologic, aproximativ 50% din toți pacienții cu cancer fiind supuși la radioterapie pe parcursul bolii, contribuind în proporție de 40% la tratamentul curativ al cancerului.

Scopul principal al radioterapiei este de a priva celulele canceroase de potențialul lor de multiplicare (diviziune celulară).

Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH Constanța


Specialiștii tehnicieni în radioterapie ai Ovidius Clinical Hospital, dedicați misiunii asumate de spital încă de la deschiderea sa, de a-și respecta pacienții și de a-și îmbunătăți continuu cunoștințele și abilitățile, au participat la cursuri de perfecționare la Spitalul Royal Stoke University din Anglia.

Sub îndrumarea colectivului de specialiști ai Royal Stoke University, care îl are printre membrii săi și pe dr. Virgil Sivoglo, medic specialist în radioterapie și coordonatorul Centrului de Radioterapie OCH, tehnicienii în radioterapie ai Ovidius Clinical Hospital au avut șansa de a lucra într-unul dintre cele mai mari centre spitalicești din Marea Britanie, de a aplica protocoalele de examinare a pacienților conform recomandărilor medicilor curanți și fizicienilor medicali și de a pregăti bolnavii și materialele necesare și de a conserva investigațiile / rezultatele / ședințele de tratament în sistemul informatic al laboratorului de radioterapie.

A fost o experiență benefică și un schimb de informații reciproc. Tehnicienii OCH sunt adevărați profesioniști, iar la Royal Stoke University au avut șansa de a fi parte dintr-un colectiv dinamic, de mare probitate profesională, care gestionează un număr foarte mare de pacienți și care aplică norme de tratament conform ultimelor studii și protocoale internaționale”, a declarat dr. Sivoglo.

Pacienții se pot programa pentru consultații la telefon 0241480400.