close

Medici

Prof. Univ. Dr. Ion Așchie

Scurtă prezentare

Profesor Universitar Dr. Ion Așchie, medic primar chirurgie generală activează în cadrul secției de chirurgie generală Ovidius Clinical Hospital încă de la înființarea acestuia. Doctor în științe medicale, Prof. Dr. Ion Așchie are o experiență profesională remarcabilă de peste 40 de ani în tratamentul afecțiunilor specifice chirurgiei generale, specializat îndeosebi în chirurgia oncologică, precum și în diagnosticarea și în tratamentul afecțiunilor oncologice, și în chirurgia laparoscopică și de transplant.


Specializarea continuă i-a asigurat participarea la numeroase cursuri de perfecționare cu noi tehnici minim invazive pentru afecțiunile chirurgiei generale. În calitate de profesor universitar în cadrul Facultății de Medicină a Universității Ovidius din Constanța, prof. Dr. Ion Așchie asigură continuitatea în practicile medicale de top realizate chiar de către dumnealui, în rândul noilor generații de medici. Prof. Univ. Dr. Ion Așchie susține cursuri de specializare continuă în chirurgie generală, chirurgie oncologică digestivă, radiodiagnostic, chirurgie hepato-bilio-pancreatică și transplant hepatic, chirurgie minim invazivă (laparoscopică), chirurgie endoscopică, patologia digestivă, transplanturi de organe și ecografie intervențională în afecțiunile hepatice.


Participă în mod frecvent la congrese naționale și europene, fiind citat ca persoană de referință în domeniul medical pentru mai multe lucrări științifice în cadrul Societății Române de Chirurgie. 

Centre unde activează

Ovidius Clinical Hospital

Competențe

Medic primar chirurgie generală