close

Două spitale de prestigiu și o singură echipă multidisciplinară în slujba pacienților oncologici OCH

2023-09-29

Un nou eveniment marca Ovidius Clinical Hospital, desfășurat în luna septembrie, a dat startul unui parteneriat profesional în domeniul cancerului, între spitalul Ovidius Clinical Hospital și University Hospitals of North Midlands NHS TRUST (UHNM), Marea Britanie.

Specialiști de marcă, români și britanici, au făcut schimb de experiență la manifestarea științifică care a dezbătut „Strategii moderne terapeutice pentru pacientul oncologic – noutăți în radioterapie și oncologie medicală”.

Programul științific a fost asigurat de:

Dr. Rajanee Bhana, Consultant Clinical Oncologist, UHNM, Cancer Center;
Dr. Muthiah Sivaramalingam, Consultant Clinical Oncologist, UHNM, Cancer Center;
Prof. Univ. Dr. Laura Mazilu, medic primar oncologie, Medic Șef Clinică Oncologie medicală, OCH;
Dr. Virgil Sivoglo, medic specialist radioterapie, OCH;
Florin Costache, expert fizician OCH.Participanți la acestă manifestare au fost medici de diverse specialități: radioterapie, oncologie medicală, chirurgie generală, urologie, ORL, hematologie, radiologie, toți cei implicați în procesul de diagnosticare și tratare a pacientului oncologic și membrii Comisiei Oncologice OCH.


La Ovidius Clinical Hospital, pacientul cu cancer poate accesa comisia oncologică iar rezultatul este gata în 72 de ore

Printre subiectele abordate au fost noutățile din domeniul oncologic, aspectele inovative în abordarea pacientului oncologic sub toate apectele, tipuri de tratamente la zi pentru cancerul de sân, actualități în conduita terapeutică a pacienților oncologici pentru protejarea organelor interne în timpul iradierii, plasarea distanțierului chirurgical pentru radioterapie cu protoni în cancerele pancreatice avansate, radioterapia stereotaxică și metoda cyber knife de tratament etc.


Echipele multidisciplinare, aflate sub conducerea Prof. Univ. Dr. Laura Mazilu și a Dr. Virgil Sivoglo, au avut șansa de a cunoaște și de a împărtăși, în egală măsură, din experiența profesională a celor prezenți.

S-a discutat și s-a analizat abordarea multidisciplinară a unor cazuri medicale concrete. Concluzia generală a celor prezenți la manifestare a scos în evidență oportunitățile de colaborare, importanța schimbului de informații și abordări inovative în îngrijirea oncologică.

Afilierea dintre UHNM și OCH oferă acces lărgit la consultanță, la protocoale de tratament, la cercetare și studii clinice.Abordarea terapeutică va include și consultarea specialiștilor în radioterapie din Marea Britanie, formând astfel o echipă multidisciplinară lărgită, româno-engleză care este acum la dispoziția pacientului oncologic OCH.

La Ovidius Clinical Hospital pacientul cu probleme oncologice accesează un sistem complet de îngrijire, centrat pe nevoile fiecăruia în parte.

Solicitați o programare pentru serviciile noastre la telefon 0241480400

OCH este cel mai mare și modern spital privat din Sud-Estul României și oferă o gamă completă de servicii medicale. La OCH, #AducemPerformanțaAcasă!