close

Specialități

Hematologie

Hematologia este ramura medicinei care se ocupă cu studiul, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sângelui și a organelor hematopoietice (măduva osoasă, splină, ficat, ganglioni limfatici).

Hematologia include afecțiuni:


benigne (anemia, trombopenia ), tulburări de coagulare (hemofolia, trombofilia) care necesită o urmărire atentă, de durată și tratament îndelungat sau preventiv;


maligne (leucemia acută, limfoamele, sindroamele mielodisplazice sau mieloproliferative, altele), de obicei afecțiuni cu un debut brusc și cu o evoluție rapidă ce necesită diagnoticare rapidă pentru a putea fi tratate în timp util.

În cadrul serviciului de hematologie OCH, pacienții beneficiază de consult și control de specialitate (examinare și reexaminare), biopsie osteomedulară, puncție prin aspirație medulară, chimioterapie în spitalizare continuă, flebotomie, examene histopatologice pentru boli limfoproliferative, mieloproliferative sau mielodisplazice, examene imuniohistochimice, medulograme și flow-citometrie necesare pentru a pune un diagnostic precis.

Hematologia oncologică este ramura hematologiei care diagnostichează și tratează toate afecțiunile maligne ale sângelui (leucemii acute și cronice, limfoame, sindroame mielodisplazice sau mieloproliferative etc.).


Cancerele de sânge se formează în celulele sistemului imunitar sau în țesuturile care formează celulele sanguine, cum ar fi măduva osoasă.

Diagnosticarea bolilor hematologice necesită, de cele mai multe ori, efectuarea unor manevre speciale, precum puncțiile medulare și biopsiile osteomedulare, investigații indispensabile în confirmarea afecțiunii și verificarea răspunsului la tratament.

La OCH, pacientul cu cancer de sânge va fi tratat de medici hematologi cu experiență clinică ce se află în strânsă legătură cu medicii oncologi și care îi vor oferi plan de tratament optim, personalizat, în condiții moderne.


Acest serviciu medical este disponibil în regim de spitalizare de zi, spitalizare continuă și ambulatoriu.

Pentru programări și informații, puteți suna la telefon 0241.480.400În baza unui bilet de trimitere către specialitatea hematologie, pacienții asigurați pot beneficia la OCH de servicii medicale precum: consultație, analize de laborator, imagistică de înaltă performanță (CT și RM), biopsie osoasă, biopsie osteomedulară, flebotomie, puncție aspirată medular, chimioterapie, tratamente, îngrijire și monitorizare de specialitate în regim ambulator, spitalizare de zi sau spitalizare continuă.Solicită programare!


Servicii medicale

 • B

  Biopsie osoasă (include AL) - doar manevra

  Biopsie osteomedulară (include AL) - doar manevra

 • E

  Examinare pacient medic primar / specialist

 • R

  Reexaminare pacient medic primar / specialist