close

Ovidius Clinical Hospital: 10 ani de performanță în neurochirurgie

2024-06-06

La OCH, secția de Neurochirurgie este printre serviciile medicale oferite de spital încă de la deschidere, acum 10 ani. Indiferent de etiologia și fiziopatologia afectării sau de vârsta pacientului, afecțiunile sistemului nervos central, periferic și vegetativ, precum și a tunicilor și anexelor sale și a tuturor funcțiilor efectuate de acestea au parte de investigație, diagnostic, tratament și prevenție la OCH.

Neurochirurgia spinală minim invazivă tratează afecțiunile chirurgicale ale coloanei vertebrale cu metode moderne și cu aparatură de top, oferind risc medical scăzut, incizii minore cu cicatrici minime și recuperare mai rapidă. Abordarea minim invazivă impune o logistică adecvată, iar prin experiența și expertiza pe care le deține, echipa de neurochirurgi OCH acoperă întregul spectru al patologiei chirurgicale vertebromedulare.

Sindrom de tunel ulnar sau cubital


Neurochirugie OCH – șansă pentru fiecare pacient

Neurochirurgii OCH abordează cu profesionalism și prin metode moderne fiecare caz în parte. Fiecare pacient e unic și primește tratamentul potrivit lui la OCH, iar condițiile generale, de la cazare la cele din sala de operație, de la investigație la cele de recuperare, sunt optime, contribuind definitoriu la succesul neurochirurgilor și a intervenției în sine. Apoi, faptul că te poți baza în mod real pe o echipă mutidisciplinară funcțională ajută la abordarea unor cazuri extreme, pe care le ducem la capăt cu succes, în beneficiul pacientului care a apelat la serviciile noastre”, declară Dr. Bogdan Ioan Ghinguleac, medic primar neurochirurgie.

În cei 10 ani de activitate secția de neurochirurgie numără foarte, foarte multe cazuri, de la cele care se pot încadra la obișnuite, până la cele care sunt extrem de complexe. Unul dintre aceste cazuri a avut loc la OCH în august 2016, când echipa de neurochirurgie specializată în neurochirurgie minim invazivă, a realizat intervenția neurochirurgicală cu pacientul conștient pe masa de operație, o premieră în zona de Sud-Est a României.

Pacientul, un tânăr de 27 de ani, diagnosticat cu o tumoare în centrul motor, pe partea dreaptă a creierului, ce comandă partea stângă a corpului pentru mobilitatea membrului superior și inferior, dar și capacitatea de a vorbi, a fost conștient în timpul intervenției neurochirurgicale, dar fără a simți durere, iar echipa medicală a putut testa pe parcursul operației că acesta își păstrează capacitățile motorii și de vorbire.

O premieră pentru zona de sud-est a țării: Intervenție neurochirurgicală cu pacientul conștient


OCH – 10 ani de performanță

Ovidius Clinical Hospital este primul spital multidisciplinar privat din Sud-Estul României. Este primul centru Siemens Healthineers din România. Este spitalul gândit și construit de un colectiv de medici, inaugurat acum 10 ani, în aprilie 2014, în jurul nevoilor pacientului și asigură diagnostic rapid, tratament la zi, abordare multidiscipinară. OCH este un spital în care tehnica medicală de vârf e integrată în munca de zi cu zi. OCH este un spital care își prețuiește medicii și întregul personal, asigurând un loc de muncă sigur, civilizat, ancorat în realitatea actuală a pieței de servicii medicale. Este locul unde #AducemPerformanțaAcasă.

Pentru programări și informații, sunați la telefon 0241 480 400.