close

Ziua Mondială a Fizioterapiei 2023 pune accentul pe îmbunătățirea vieții pacienților cu artrită

2023-09-08

În fiecare an, pe 8 septembrie, comunitatea medicală și pacienții din întreaga lume celebrează Ziua Mondială a Fizioterapiei, o ocazie potrivită pentru a scoate în evidență importanța acestei profesii în menținerea și îmbunătățirea sănătății.

Anul acesta, evenimentul este centrat pe o provocare medicală semnificativă – artrita.

Artrita este o afecțiune care afectează articulațiile și poate provoca durere și disconfort în mod semnificativ, fiind o problemă majoră de sănătate publică, la nivel global. Artrita nu este o singură boală, ci e socotită un termen general pentru o durere articulară; există peste 100 de tipuri diferite de artrită și afecțiuni înrudite. Artrita poate afecta persoane de orice vârstă, sex, rasă, fiind principala cauză de dizabilitate în rândul populației generale, adulți și copii deopotrivă.

Investigații și tratamente medicale, cu bilet de trimitere către specialitatea Recuperare medicală la OCH


Ziua Mondială a Fizioterapiei din 2023 se concentrează pe modul în care fizioterapeuții pot juca un rol esențial în abordarea artritei, ajutând pacienții să își mențină mobilitatea, să gestioneze durerea și să o reducă și să aibă astfel o calitate a vieții îmbunătățită.

Durerile osteoarticulare și tratamente de recuperare la OCH


Rolul crucial al fizioterapiei în gestionarea artritei

Fizioterapeuții sunt specialiști în sănătate care se concentrează pe menținerea și îmbunătățirea mobilității pacienților, folosind metode non-invazive și exerciții terapeutice. În cazul artritei, ei pot juca un rol crucial în abordarea problemelor legate de mișcare și durere.

Ce e de făcut pentru diagnosticarea precoce a artritei reumatoide


Fizioterapeuții colaborează cu pacienții, pentru a dezvolta planuri de tratament personalizate, adaptate nevoilor și stadiului afecțiunii fiecărui pacient. Aceste planuri pot include o varietate de intervenții:

exerciții terapeutice: Fizioterapeuții pot ghida pacienții prin exerciții specifice care ajută la menținerea și îmbunătățirea flexibilității, forței și funcționalității articulațiilor afectate de artrită.

terapie manuală: Prin utilizarea tehnicilor de terapie manuală (masaj, manipulare, mobilizare), fizioterapeuții pot ajuta la ameliorarea durerii și la îmbunătățirea mișcărilor articulare.

tehnici de relaxare și respirație: Aceste tehnici pot contribui la reducerea stresului și a tensiunii musculare, ameliorând astfel simptomele asociate cu artrita.

educație și consiliere: Fizioterapeuții pot furniza pacienților informații esențiale despre gestionarea artritei, cum ar fi tehnicile corecte de exercițiu și obiceiurile de viață sănătoase.

Beneficiul tratamentului de recuperare preoperator în artroplastii


În contextul creșterii prevalenței artritei și a nevoii de abordări eficiente în gestionarea sa, Ziua Mondială a Fizioterapiei din 2023 aduce în prim-plan eforturile și impactul pozitiv al fizioterapeuților în sprijinirea pacienților și îmbunătățirea calității vieții acestora.

La Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare și modern spital privat din Sud-Estul României, fizioterapia se practică în cadrul Laboratorului de recuperare și reabilitare medicală, prevăzut cu săli de fizioterapie, sala de kinetoterapie și bazin de hidrokinetoterapie. Aparatura modernă, de ultimă generație, și calitatea profesională și umană a specialiștilor din Laboratorul de recuperare și reabilitare medicală OCH sunt garanția pentru fiecare pacient a obținerii rezultatelor dorite. 

De ziua lor, colegii și pacienții le doresc fizioterapeuților OCH "La mulți ani și realizări, cu sănătate!"

Pentru informații și programări, ne puteți suna oricand la telefon 0241480400