close

Beneficiile terapiei TECAR

2022-05-30

Terapia TECAR este o formă de termoterapie endogenă, bazată pe unde radio. Este cunoscută și sub denumirea de „transfer electric capacitiv și rezistiv”. Terapia TECAR folosește curenți de înaltă frecvență pentru biostimularea țesuturilor cu rezistivitate diferită.

TECAR-ul poate induce căldură în interiorul zonei tratate în două moduri:
• Capacitiv – potrivit pentru tratarea țesuturilor moi bogate în apă;
• Rezistiv – pentru tratarea oaselor, articulațiilor, cartilajului, ligamentelor, nervilor, adică a țesuturilor mai dure.
Terapia se folosește în special pentru:
• Afecțiuni ale sistemului musculo-scheletal (ortopedie-traumatologie);
• Medicina sportivă;
• Terapia durerii;
• Reumatologie (artroze, spondiloze).


Beneficiile terapiei TECAR:

- calmare a durerii, prin stimularea producției de endorfine, îmbunătățirea circulației sângelui cu creșterea cantității de nutrienți și oxigen;
- drenaj limfatic, prin îmbunătățirea fluxului venos și limfatic care implică expulzarea mai eficientă a toxinelor și degradarea metabolică – creșterea localizată a temperaturii în țesuturi stimulează circulația în zonele ischemiate și creșterea concomitentă a drenajului limfatic;
- antiinflamatoare – prin dozarea adecvată a energiei și algoritmul de bio-transfer se obține o creștere a temperaturii, o vasodilatație controlată și se stimulează îndepărtarea metaboliților inflamatori din zona afectată;
- reducerea contracturilor – trecerea energiei prin țesuturile tratate crește fluxul circulației și aportul de nutrienți și oxigen;
- îmbunătățirea mobilității articulațiilor și îmbunătățirea procesului de cicatrizare;
- reducerea timpului de recuperare, revenirea accelerată la activitățile normale;
- recuperare funcțională mai rapidă.
Terapia este utilizată pentru tratarea afecțiunilor acute sau cronice ale mușchilor și articulațiilor. Efectele benefice sunt evidente după doar câteva ședințe și se pot observa îmbunătățiri chiar și la 24 de ore după tratament. Tratamentul este nedureros și relaxant, cu eficacitate terapeutică ridicată.


Cazurile în care e indicată această termoterapie endogenă:

- Afecțiuni musculare (contracturi, rupturi, contuzii, întinderi musculare, entezite, miozite).
- Afecțiuni articulare (tendinopatiile umărului, capsulită retractilă, umărul blocat, bursite, epicondilită, epitrohleită, coxartroză, proteză totală de șold, fasciită plantară, tendinită ahiliană).
- Afecțiuni ale coloanei vertebrale (lumbago, dureri lombare, dureri interscapulare, torticolis, discopatii, cervicalgii, sacroileită, nevralgie de Arnold, probleme ale articulației temporo-mandibulare).
- Afecțiuni ortopedice / traumatologice (rupturi musculare, tratament pre- și post-operator în ligamentoplastii, traumatisme osoase sau ligamentare, în procesele inflamatorii de la nivelul joncțiunii mușchi-tendon, afecțiuni cronice sau sechele post traumatice).
- Afecțiuni reumatologice: artroze, artrite.


Contraindicațiile terapiei sunt în următoarele situații:

Sarcină; tromboflebită; copii sub 14 ani; pacemaker; obiecte metalice sau dispozitive implantabile active (proteză auditivă, endoproteze, șuruburi) în locul sau în calea aplicării; cancer; epilepsie, tulburări de coagulare; infecții acute; arsuri; hipotensiune; pompă de insulină.


Dr. Tatiana Tulea, medic primar recuperare și reabilitare medicală: „Terapia TECAR este o metodă non invazivă și nedureroasă de recuperare, care poate fi aplicată imediat după traumatism sau în primele faze, garantând rezultat într-un timp scurt. Este o metodă bine tolerată, care induce pacientului o senzație de căldură plăcută și relaxantă.”


Dr. Oana Emilia Apostoiu, medic primar recuperare și reabilitare medicală: „La OCH, pacienții din serviciul de recuperare și reabilitare medicală beneficiază de înțelegere și suport, precum și de empatie și programe personalizate, care să îi ajute să redevină activi și să se bucure de activitățile lor obișnuite”.


În cadrul laboratorului OCH de recuperare – reabilitare medicală avem următoarele facilități pentru pacienții noștri:
- bazin de hidrokinetoterapie
- sala de kinetoterapie
- săli de fizioterapie


Acest serviciu medical este disponibil în regim ambulatoriu și, în cazuri deosebite, de spitalizare continuă.

Aparatura modernă, de ultimă generație care se regăsește atât în sala de kinetoterapie cât și în cele de fizioterapie asigură o recuperare complexă a pacienților cu diverse afecțiuni sau a celor care își doresc să își reia activitatea zilnică în urma unei intervenții chirurgicale.


Pentru terapia cu TECAR, programați-vă la specialiștii noștri chiar acum.


Ozonoterapia – o noua metodă de recuperare la Policlinica OCH Constanța

Terapia TECAR este utilizată pentru tratarea afecțiunilor acute sau cronice ale mușchilor și articulațiilor. Efectele benefice sunt evidente după doar câteva ședințe și se pot observa îmbunătățiri chiar și la 24 de ore după tratament. Tratamentul este nedureros și relaxant, cu eficacitate terapeutică ridicată.

Vă puteți programa la numărul de telefon 0241480400 pentru a începe imediat un program de recuperare cu ajutorul terapiei TECAR.