close

Ozonoterapia – o noua metodă de recuperare la Policlinica OCH Constanța

2020-12-04

Pacienții cu boli reumatice, afecțiuni posttraumatice, boli neurologice, vasculare și nu numai, se pot trata folosind terapia cu Ozon la Policlinica OCH Constanța.

Dr. Mirela Coman, medic specialist medicină fizică și de reabilitare are pregătire în oxigenozonoterapie și experiență de peste 11 ani cu pacienți ce au prezentat afecțiuni din cele mai diverse și oferă consultații și tratament cu ozon în cadrul Policlinicii OCH Constanța. Pentru a beneficia de acest tratament, pacienții vor fi consultați de medicul de specialitate, care pe baza anamnezei și a examenului clinic și paraclinic necesar va decide coduita terapeutică.

Datorită efectelor terapeutice multiple, ozonoterapia are numeroase domenii de aplicare. Dintre afecțiunile în recuperarea cărora ozonoterapia este eficace, reamintim: hernia de disc și discopatia în toate stadiile de evoluție, sechele după hernia de disc operată, spondiloza, gonartroza, coxartroza, omartroza, rizartroza, sindroamele dureroase și disfuncționale produse de tasări vertebrale osteoporotice; mialgii, contracturi musculare, tendinite, fasceite plantare, periartrită, epicondilită, fibromialgie; entorse de gleznă sau genunchi, întinderi și rupturi musculare, sechele după fracturi cu diverse localizări (cot, pumn, calcaneu, humerus etc); sechele după artroscopie de genunchi pentru afecțiuni ale ligamentului încrucișat anterior și posterior sau ale meniscului, sechele după tenorafii musculare, sindrom algoneurodistrofic posttraumatic; nevralgia de trigemen, nevralgia cervico-brahială, nevralgia Arnold, nevralgia intercostală, hemipareze sechelare post AVC.

Oxigenozonoterapia are efect și asupra afecțiunilor aparatului locomotor la pacienți cu diverse neoplazii; acnee, împotriva ridurilor, împotriva îmbătrânirii.

Este important de reținut faptul că ozonoterapia poate fi aplicată cu succes în tratamentul oricărui sindrom dureros!

Pentru început, în cadrul Policlinicii OCH, ozonoterapia va fi aplicată local sub formă de injecții subcutanate. Un pacient are nevoie de o serie de 10-12 ședințe ce pot fi administrate între 2 și 5 ședințe pe săptămână.

Pentru programări, vă rugăm să ne sunați la telefon 0241 480 400.