close

Tehnici minim invazive în gestionarea durerii la nivel musculoscheletal

2024-06-03

În zilele de 23 și 24 mai, la Malta, la Spitalul St. Vincent De Paulle, Luqa, a avut loc Cursul Mediteranean PRP / PROLOTERAPIE și Ecografie Musculoscheletală, unde specialiști în ortobiologie din Malta, Marea Britanie, Israel, Elveția, Polonia și Statele Unite au prezentat tehnici de tratament minim invazive care stimulează procesul natural de vindecare a corpului, în special în cazul afecțiunilor musculoscheletale.

Prezent la manifestare, dr. Stelian Mociu, medic primar ATI în cadrul OCH, apreciază experiența drept una intensă:

Au fost două zile pline, interesante, cu stații de lucru aplicate pe tehnica de plasmă îmbogățită cu trombocite, PRP, și proloterapie sau scleroză proliferativă. În cazul PRP, se prelevează o cantitate mică de sânge de la pacient care mai apoi se centrifughează; plasma care se separă este reinjectată în zona afectată a pacientului, de regulă una musculoscheletală. E o procedură care stimulează procesul natural de regenerare și vindecare a țesuturilor, prin atragerea de celule stem și stimularea producției de colagen. Proloterapia implică injecții cu o soluție iritantă care provoacă o reacție controlată la locul injectării, de regulă în ligamente și tendoane lezate, ceea ce atrage celulele de vindecare și stimulează regenerarea țesutului conjunctiv, întărind și stabilizând structurile afectate. Ambele tratamente oferă alternative minim invazive pentru gestionarea durerii și promovarea vindecării în diferite afecțiuni musculoscheletale”.
#AducemPerformanțaAcasă

Programați-vă la medic pentru orice problemă medicală, efectuați controale de rutină în mod regulat. Pentru diagnosticarea, evaluarea și îngrijirea potrivită a oricărei afecțiuni, consultați medicii Ovidius Clinical Hospital.

OCH este cel mai mare și modern spital privat din Sud-Estul României și oferă o gamă completă de servicii medicale, diagnostic rapid, tratament modern și abordare multidisciplinară, unde se aplică terapii variate pentru gestionarea durerii.

Terapia durerii la OCH

Pacienții pot apela la serviciile OCH atât în Spitalul OCH, cât și la Policlinica OCH Constanța, unde vor fi consultați și tratați de medici cu experiență națională și internațională

Pentru programări și informații, sunați la telefon 0241 480 400.