close

Ovidius Clinical Hospital: 10 ani de performanță în urologie

2024-05-31

La OCH, urologia este un departament foarte bine dezvoltat, o specialitate prezentă încă de la deschiderea spitalului, care abordează chirurgical patologia aparatului urinar masculin și feminin și patologia genitală masculină.

Urologii OCH tratează patologia renală, tumorală, litiazică sau defecte congenitale folosind metode minim invazive, laparoscopice, ori endoscopice percutanate, dar și chirurgie clasică. Cazuri obișnuite sau cazuri spectaculoase, cu abordare unică, inovativă în zona de Sud-Est a României și-au găsit rezolvarea în cei 10 ani de urologie la OCH.

Intervenții urologice minim invazive

Departamentul de Urologie OCH se bazează pe un colectiv de medici dedicați profesiei lor și pacienților”, spune Asist. Univ. Dr. Olgun Azis, medic primar urologie.

OCH este singurul loc din Dobrogea și unul dintre puținele spitale din România în care se face prostatectomie radicală laparoscopică, iar asta înseamnă că avem aparatura necesară și stăpânim tehnica respectivă; pacientul cu cancer de prostată localizat e principalul beneficiar aici, se știe că intervenția chirugicală laparoscopică presupune o recuperare mai scurtă și durere postoperatorie mult diminuată. Apoi, tot la OCH, în premieră pentru Dobrogea, am efectuat nefroureterectomie laparascopică, respectiv extirparea laparoscopică a unui rinichi cu miză de radicalitate oncologică; pacientul în vârstă de 76 de ani a plecat acasă după trei zile, ceea ce nu s-ar fi întâmplat dacă se intervenea prin chirurgie clasică”.

Între realizările echipei de urologi OCH, printre membrii căreia se numără și reputatul specialist Ș.L. Dr. Ion Dragomirișteanu, se numără și nefrolitotomia percutanată, o intervenție minim invazivă de elecție pentru calculii rinichiului, ce presupune extragerea unor calculi renali printr-o incizie minimă, sub un centimetru, la piele, cu o abordarea directă a rinichiului, astfel încât pacientul are o evoluție foarte bună și o recuperare extrem de rapidă.

Intervenție minim invazivă pentru litiaza renală, numai la Ovidius Clinical Hospital

OCH – 10 ani de performanță

Ovidius Clinical Hospital este primul spital multidisciplinar privat din Sud-Estul României. Este primul centru Siemens Healthineers din România. Este spitalul gândit și construit de un colectiv de medici, inaugurat acum 10 ani, în aprilie 2014, în jurul nevoilor pacientului și asigură diagnostic rapid, tratament la zi, abordare multidiscipinară. OCH este un spital în care tehnica medicală de vârf e integrată în munca de zi cu zi.

OCH este un spital care își prețuiește medicii și întregul personal, asigurând un loc de muncă sigur, civilizat, ancorat în realitatea actuală a pieței de servicii medicale. Este locul unde #AducemPerformanțaAcasă.

Pentru programări și informații, sunați la telefon 0241 480 400.