och-loader

Intervenție minim invazivă pentru litiaza renală, numai la Ovidius Clinical Hospital

2017-01-04

Litiaza renală este o afecțiune frecvent întâlnită la orice vârstă și presupune formarea unor fragmente de minerale la nivelul rinichilor. Afecțiunea este denumită popular și ’piatră la rinichi’ și poate fi asimptomatică uneori sau poate produce dureri intense - colică renală. Dimensiunea litiazei renale variază de la câțiva milimetri la câțiva centimetri. O intervenție minim invazivă de îndepărtare a calculilor renali este cea laparoscopică, printr-o intervenție denumită nefrolitotomie percutanată. O echipă de medici specialiști în chirurgia urologică realizează frecvent acest tip de intervenție chirurgicală inovatoare, în exclusivitate pentru județul Constanța, la Ovidius Clinical Hospital.

“Nefrolitotomia percutanată este o intervenție chirurgicală minim invazivă ce presupune extragerea unor calculi renali printr-o incizie minimă, sub un centimetru, la piele, cu o abordarea directă a rinichiului, astfel încât pacientul are o evoluție foarte bună și o recuperare extrem de rapidă. Acest tip de intervenție oferă beneficiul de a evita o incizie largă tegumentară – chirurgie deschisă – care implică multiple complicații postoperatorii, o recuperare fizică dificilă, dar și cicatrici cutanate. Venim cu această posibilitate endoscopică modernă de a elimina calculii renali, cu eficiență maximă pentru acest tip de patologie”, declară Ș.L. Univ. Dr. Ion Dragomirișteanu, medic primar urologie, Spitalul Clinic de Urologie “Prof. Dr. Theodor Burghele” București.

Prezența calculilor renali poate fi depistată prin controale medicale periodice, standardizate, ce pot duce la diagnosticare precoce, la dimensiuni reduse ale “pietrelor”. Astfel, tratamentul poate fi aplicat rapid și fără repercursiuni asupra funcției renale și vieții pacientului.

Ovidius Clinical Hospital, cel mai modern spital privat din regiunea de sud-est a țării, este singura clinică unde pacienții pot beneficia de experiența unei echipe consolidate de medici specialiști în tratamentul litiazei renale. Pentru informații și programări, vă rugăm sunați la telefon: 0241 480 400.