close

Ovidius Clinical Hospital: 10 ani de performanță în anestezie și terapie intensivă (ATI)

2024-04-15

Secția de anestezie și terapie intensivă (ATI) este departamentul care asigură condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical și totodată, îngrijirea perioperatorie și efectuarea altor proceduri diagnostice/terapeutice.

Medicii ATI asigură suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea și tratamentul disfuncțiilor acute de organ sau sistem care necesită suport vital avansat.

La OCH, serviciul ATI este deschis 24/7, de 10 ani, de când instituția medicală este în serviciul pacienților din Sud-Estul României.


Anestezie și terapie Intensivă (ATI)

Anestezie și terapie intensivă OCH – muncă la foc continuu în beneficiul pacienților

OCH, încă de la înființare, este un spital cu linii de gardă în chirurgie generală și ortopedie, așadar, departamentul ATI, în mod evident, nu putea să lipsească dintre activitățile de bază. Automat, ATI este linie de gardă, suntem aici 24/7 pentru pacienții noștri”, declară Dr. Stelian Mociu, medic primar anestezie și terapie intensivă.

În cei 10 ani de activitate secția de ATI a înregistrat o activitate prodigioasă, cu sute de mii de intervenții obișnuite și zeci de intervenții spectaculoase. Între cazurile demne de menționat, în care rolul echipei ATI a fost crucial, sunt intervenția neurochirurgicală cu pacientul conștient pe masa de operație, o premieră în zona de Sud-Est a României, ori o intervenție chirurgicală de urgență, sub anestezie generală cu intubație orotraheală, a unui pacient cu atrofie musculară spinală avansată, de tip 4, care a ajuns în serviciul OCH prin transfer de la un alt spital, cu o stare generală extrem de gravă, ori extirparea unui chist hidatic voluminos de lob drept hepatic la pacient cu obezitate, operat cu succes.


Ca medic, sunt bucuros când ceea ce fac are impact pozitiv asupra pacientului. La OCH am și satisfacția muncii împlinite, dar și pe cea a evoluției constante, atât în plan personal, cât și din punctul de vedere al departamentului pe care îl conduc. De la deschiderea celui de-al doilea spital OCH, în 2023, dedicat pacienților cu afecțiuni cardiace și celor cu afecțiuni oncologice, secția noastră ATI are un compartiment USTACC cu paturi dedicate și compartiment de terapie intensivă coronarieni cu nivel maxim de competență. Tot noi, facem terapia durerii prin crioterapie, ceea ce pentru pacientul cu diverse dureri cronice articulare poate să fie diferența dintre o viață chinuită și una normală. ATI OCH a efectuat și primul ECMO din Dobrogea – o terapie care presupune suport vital extracorporal, practic oxigenare cu membrană extracorporală, ce funcționează ca un plămân artificial exterior pentru perioada necesară ca problema de fond a pacientului, cardiopulmonară sau pulmonară, să fie tratată”, mai spune dr. Mociu.

Crioterapia în durerea cronică de genunchi


OCH – 10 ani de performanță

Ovidius Clinical Hospital este primul spital multidisciplinar privat din Sud-Estul României. Este primul centru Siemens Healthineers din România. Este spitalul gândit și construit de un colectiv de medici, inaugurat acum 10 ani, în aprilie 2014, în jurul nevoilor pacientului și asigură diagnostic rapid, tratament la zi, abordare multidiscipinară. OCH este un spital în care tehnica medicală de vârf e integrată în munca de zi cu zi.

OCH este un spital care își prețuiește medicii și întregul personal, asigurând un loc de muncă sigur, civilizat, ancorat în realitatea actuală a pieței de servicii medicale. Este locul unde #AducemPerformanțaAcasă.

Pentru programări și informații, sunați la telefon 0241 480 400.