close

MasterClass în cardiologie – un eveniment științific de marcă, sub egida Ovidius Clinical Hospital, în colaborare cu Facultatea de Medicină a Universității „Ovidius” Constanța

2024-04-02

Ovidius Clinical Hospital, Centrul de referință Siemens Healthineers, 30 martie 2024:

Specialiști români, cardiologi de top sau medici de renume de alte specialități, s-au reunit într-un eveniment științific de marcă, pentru comunicări științifice sub tematica „De la noutăți, la ghiduri și practică clinică”.

Evenimentul a fost organizat de Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare și modern spital privat din Sud-Estul României, în colaborare cu Facultatea de Medicină a Universității „Ovidius” Constanța, principalul centru de formare academică medicală din Dobrogea.


Sesiunile de comunicări au avut loc în sala multimedia a Centrului de Referință Siemens Healthnieers, iar pe lista lectorilor s-au regăsit: Prof. Univ. Dr. Dragoș Vinereanu, Ș.L. Dr. Andrea Ciobanu, Dr. Cristian Udroiu, Dr. Maria Alexandrescu, Dr. Sebastian Vasilescu, Dr. Valentin Leica. Sesiunile de comunicări s-au adresat atât personalului medical cu experiență, cât și debutanților în practica medicală, oferind tuturor posibilitatea de a lua contact cu ultimele și cele mai performante noutăți din aria lor profesională, totul filtrat prin experiența clinică vastă a vorbitorilor.


Acest Masterclass în cardiologie se înscrie în seria de evenimente științifice organizate de Ovidius Clinical Hospital, primul Centru de referință Siemens Healthineers din România. Lectorii acestui eveniment sunt nume cu greutate în comunitatea cardiologilor din țară, iar focusul este pe cardiologia intervențională, ramură emergentă a cardiologiei, care a cunoscut o dezvoltare extraordinară în ultimele decenii și care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor cardiace folosind tehnici minim invazive, cum ar fi cateterismul cardiac și procedurile de intervenție percutană. Aceste proceduri le permit medicilor să efectueze intervenții în interiorul arterelor și vaselor de sânge, fără a fi necesară o intervenție chirurgicală deschisă.


În programul manifestării științifice marca OCH, a prezentat Prof. Univ. Dr. Dragoș Vinereanu, specialist recunoscut pentru bogata sa activitate științifică și de cercetare, cu sute de granturi și studii multicentrice internaționale, profesor apreciat și formator de specialiști, medic cardiolog cu peste 7500 ecocardiografii transtoracice, 2000 ecocardiografii transesofagiene și peste 250 teste ecografice de stres, peste 1000 de teste EKG de stres, peste 500 de pacienți monitorizați EKG ambulatoriu, aproximativ 100 de cazuri de interpetări în Cardiologie Nucleară, mii de proceduri diagnostice și peste 750 de angioplastii, peste 150 de proceduri incluzând sisteme biventriculare și defibrilatoare interne cu implementare de peacemaker.


Ovidius Clinical Hospital a fost reprezentat la masa lectorilor de Dr. Valentin Leica, medic specialist medicină internă, cardiologie și cardiologie intervențională, coordonatorul secției de Cardiologie din cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH și de Dr. Sebastian Vasilescu, medic specialist cardiologie și cardiologie intervențională, coordonatorul Laboratorului de Angiografie și Cardiologie Intervențională OCH, cei care operează cu succes, în beneficiul pacienților, angiograful Artis Icono Floor, vârf de gamă în abordarea minim invazivă a procedurilor cardiovasculare, un adevărat simbol al inovației, singurul aparat de acest gen din țară.


Sunt bucuros că Ovidius Clinical Hospital este un etalon în tratarea pacienților și că, totodată, este locul unde specialiștii cardiologi aleg să vină pentru a susține prelegeri științifice revelatoare pentru participanți, căci îmbină teoria cu practica clinică, deloc de neglijat a lectorilor”, declară Dr. Valentin Leica.

Cunosc activitatea Ovidius Clinical Hospital, a Centrului său de Cardiologie Intervențională și sunt impresionat de standardul aparaturii medicale și de ceea ce fac medicii de aici pentru pacienții lor. Sunt onorat să fiu lector la evenimentul organizat de OCH și de Facultatea de Medicină a Universității Ovidius în această parte a țării, sper să fie doar primul eveniment pentu mine dintr-o serie care să devină tradiție”, spune Prof. Dr. Dragoș Vinereanu

Reprezentanții Ovidius Clinical Hospital, gazde ale evenimentului, își declară satisfacția pentru acest nou MasterClass care pune în valoare spitalul și cardiologii săi și dovedește angajamentul ferm pentru performanță medicală. „La OCH tratăm cu seriozitate și profesionalism atât actul medical, cât și implicarea noastră în evenimente de învățare și aprofundare a cunoștințelor cum e acest MasterClass”, punctează Ș.L. Dr. Nicolae Ciufu, Director Medical Ovidius Clinical Hospital.

„Performanța este în ADN-ul OCH și în fiecare zi demonstrăm că implicarea face diferența”, adaugă și Ș.L. Dr. Bogdan Pană, Director de Cercetare și Dezvoltare OCH.

Despre Ovidius Clinical Hospital OCH:

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare și modern spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, și-a câștigat reputația datorită calității actului medical, care rezidă din diagnostic prompt și tratamente eficiente, medici cu experiență națională și internațională și tehnologie de ultimă generație.

Din aprilie 2023, când a devenit și primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România, Ovidius Clinical Hospital a pus la dispoziția pacienților servicii medicale noi, prin inaugurarea unui nou spital în care funcționează și Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH și Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH.

Ovidius Clinical Hospital este cea mai mare investiție privată din Sud-Estul României în domeniul sănătății din 1989 până astăzi – din valoarea investită de 38 de milioane de euro, peste 8,1 milioane de euro reprezintă achiziția aparaturii necesare pentru ca pacienții să beneficieze de cele mai avansate tehnologii în domeniul oncologiei, radioterapiei, cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiovasculare, asigurând astfel cel mai înalt nivel de tratament medical disponibil.

În 10 ani de existență pe piața serviciilor medicale din România, Ovidius Clinical Hospital a devenit sinonim cu performanța medicală la cele mai înalte standarde, în beneficiul pacienților săi.

La Ovidius Clinical Hospital, #AducemPerformanțaAcasă