close

Ovidius Clinical Hospital – Aducem Performanța Acasă

2023-12-01

Ovidius Clinical Hospital este cel mai mare și modern spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, o afacere 100% românească, ce reprezintă totodată cea mai mare investiție financiară în sectorul sanitar în această parte a țării, din 1989 până astăzi, respectiv 38 de milioane de euro.

OCH este mai mult decât un spital. Este un loc construit de oameni, pentru oameni, de români, pentru români. OCH se distinge în peisajul medical românesc, fiind primul Centru de Referință Siemens Healthineers din România, o confirmare a calității actului medical, a condițiilor oferite pacienților și personalului și a abordării medicinei moderne prin prisma tehnicii de vârf, asistată de inteligența artificială și centrată pe nevoile individuale ale bolnavului.

Am reușit în acest demers împreună cu un grup de medici constănțeni; ei au înțeles proiectul și l-au susținut. Împreună, am oferit comunității din care facem parte o perspectivă nouă în abordarea serviciilor medicale – asistență medicală modernă, sigură pentru pacient, dublată de nevoia unui mediu de lucru modern, civilizat și sigur pentru medic”, spune Ș. L. Dr. Nicolae Ciufu, medic primar chirugie generală, Director Medical OCH.

Spitalul a fost constuit de la zero, apoi asistența medicală oferită de OCH s-a extins cu o Policlinică în inima orașului Constanța, apoi cu un Centru de Medicină Maritimă, pentru a veni înspre nevoile specifice ale comunității.

În primăvara anului 2023, complexul spitalicesc OCH s-a mărit prin deschiderea unui nou spital care include un Centru de Oncologie și Radioterapie și un Centru de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară. Am format, astfel, un cadru propice pentru inovație și cercetare, contribuind la avansarea domeniului medical în regiunea noastră.

Uneori, un pas înainte înseamnă să rămâi fix acolo unde ești. Înseamnă să faci performanță în domeniul tău, acasă. Înseamnă să te implici, să construiești, să acționezi, să fii parte din comunitate.

Excelența și inovația sunt elemente care ne definesc, aici, la Ovidius Clinical Hospital. Suntem un spital de top, pregătit să facă față oricărei provocări medicale, suntem o afacere de succes, 100% românească, suntem vizionari. Colectivul medical OCH are printre membrii săi profesioniști în domeniul medical, în această parte a țării, cadre unversitare, medici primari, specialiști și rezidenți dedicați, buni profesioniști. Avem printre noi medici de marcă, din toate colțurile României, care vin periodic la OCH pentru consultații și tratament acordate dobrogenilor la ei acasă. Am convins medici români plecați să profeseze peste granițe, să se întoarcă în România. Îi dau acum ca exemplu pe Dr. Valentin Leica și Dr. Sebastian Vasilescu, ambii cardiologi, care au acumulat experiență în Germania, dar care acum s-au întors acasă. Sau Dr. Elena Tunariu, pneumolog specializat în Germania, care a ales OCH pentru a-și continua cariera. Dr. Virgil Sivoglo, specialist în radioterapie, care are în CV, între alte realizări, o activitate de aproape 20 de ani în spitale de renume din Anglia este acum activ în OCH. La OCH investim permanent în infrastructură, în tehnică, dar mai ales în oameni, tocmai pentru a aduce performanța acasă”, declară Ș.L. Dr. Bogdan Pană, medic primar management sanitar și sănătate publică, Director de Cercetare și Dezvoltare OCH.

Misiunea OCH este una clară, aceeași încă de când spitalul era doar o idee: asigurarea pentru fiecare pacient a unui diagnostic rapid și a unui tratament accesibil, modern, dedicat chiar la el acasă!

La ceas aniversar pentru toți românii, de Ziua Națională, Ovidius Clinical Hospital urează pacienților, aparținătorilor, personalului și colaboratorilor săi un călduros „La muți ani cu sănătate!”