close

Expertiza OCH prezentată în cadrul cursului „Cazuri complexe de cardiologie intervențională”

2023-11-06

La începutul lunii noiembrie 2023, sub coordonarea Dr. Cristian Udroiu și a Dr. Lucian Câlmâc, Grupul de lucru de Cardiologie Intervențională al Societăţii Române de Cardiologie a organizat un curs cu tema „Cazuri complexe de cardiologie intervențională”.

Organizatorii și-au propus ca în cadrul cursului să fie prezentate cazuri complexe, spectaculoase, unele chiar cu complicații nedorite, comentate de operatori cu experiență.

Ovidius Clinical Hospital a fost reprezentat la această manifestare științifică de Dr. Sebastian Vasilescu, medic specialist cardiolog, supraspecializat în cardiologie intervențională, coordonatorul Laboratorului de Cadiologie Intervențională OCH și de Dr. Valentin Leica, medic specialist cardiologie și medicină internă, supraspecializat în cardiologie intervențională, șeful Secției de Cardiologie OCH.

Cei doi specialiști ai Ovidius Clinical Hospital s-au numărat printre medicii care au susținut prezentări în fața colegilor cardiologi din Grupul de lucru de Cardiologie Intervențională al Societăţii Române de Cardiologie.

Dr. Vasilescu a prezentat cazul de „Revascularizare percutană completă la un pacient oncologic”, iar Dr. Leica a abordat lucrarea „LM Direct Stenting cu probleme – predilatarea contează”.

Pentru mine se conturează o tradiție să fiu printre vorbitorii acestui Grup de Lucru pe care îl au cardiologii intervenționiști și sunt onorat și bucuros că am această oportunitate de a prezenta cazuri complexe pe care le-am abordat la Ovidius Clinical Hospital”, a declarat Dr. Sebastian Vasilescu.


Scopul acestui curs este de a învăța din experiența altora, de a-ți lărgi cunoștințele și de a fi un cardiolog intervenționist mai bine pregătit, inclusiv în a anticipa eventuale complicații și, astfel, de a le putea trata optim. A fost o experiență utilă și sunt gata să o repet oricând. La Ovidius Clinical Hospital întâlnim multe cazuri complexe și, implict, avem ce să prezentăm colegilor cardiologi”, a relatat Dr. Valentin Leica.

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare și modern spital privat din Sud-Estul României, cultivă performanța medicală în beneficiul pacientului.

Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH este dotat cu cel mai performant angiograf Siemens Artis Icono Floor, vârf de gamă în abordarea minim invazivă a procedurilor cardiovasculare și un adevărat simbol al inovației,și are misiunea de a oferi pacienților diagnostic rapid și tratament eficient și complet. 

Pacienții se pot programa pentru consultații la telefon 0241480400.

#AducemPerformanțaAcasă