close

NOU: Colaborare Ovidius Clinical Hospital și Asociația de Genetică și Medicină Personalizată, în beneficiul persoanelor care au nevoie de servicii de genetică medicală

2023-09-03

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare și modern spital privat din Sud-Estul României, care oferă servicii medicale complete pacienților săi, a început colaborarea cu Asociația de Genetică și Medicină Personalizată.

AGMP a fost lansată în anul 2019, de un grup de specialiști români în genetică, având scopul de a îmbunătăți cadrul de cercetare și promovare a geneticii umane și de a stimula aplicarea în practică a descoperirilor din domeniu, pentru diagnosticul și tratamentul de precizie al pacienților și ameliorarea sănătății publice.

Colaborarea Ovidius Clinical Hospital și Asociația de Genetică Medicală și Medicină Personalizată – un parteneriat în slujba pacientului


Care sunt avantajele unui consult de genetică medicală?

Avantajele pacientului care are nevoie de consult de genetică medicală sunt:

detectarea și prevenirea bolilor ereditare (consultul genetic poate identifica predispoziția genetică la anumite boli ereditare sau genetice, permițând aplicarea măsurilor preventive pentru a se minimiza riscul sau pentru a se începe tratamentul în stadii incipiente).

personalizarea tratamentului (în cazul unor boli precum cancerul, anumite variante genetice pot influența modul în care un individ răspunde la tratament, iar consultul genetic poate ajuta în alegerea unor tratamente mai eficiente).

luarea deciziilor informate (se obțin informații clare și detaliate cu privire la riscurile și opțiunile individuale, ajutând pacienții să ia decizii informate cu privire la sănătatea lor și a familiilor lor).

consiliere pentru familii (un astfel de consult poate ajuta la evaluarea riscului ca o boală genetică să fie transmisă de la părinți la copii, ceea ce poate ajuta cuplurile să ia decizii informate în ceea ce privește planificarea familială);

înțelegerea istoricului medical (prin analiza informațiilor genetice, se poate obține o înțelegere mai bună a istoricului medical al familiei, ceea ce poate ajuta la identificarea unor tendințe genetice sau riscuri pentru anumite afecțiuni);

testarea prenatală (poate fi utilă în timpul sarcinii, pentru a detecta anomalii genetice la făt și pentru a permite viitorilor părinți să ia decizii cu privire la continuarea sarcinii sau planificarea intervențiilor medicale necesare);

consiliere genetică (identificarea unei probleme genetice poate genera stres / anxietate, iar persoana în cauză poate beneficia de sfatul medicului genetician pentru a avea toate informațiile necesare și clare, ca să poată acționa în beneficiul său, urmând pașii necesari în abordarea situației).

contribuție la cercetarea științifică (participarea la consultul genetic poate ajuta la colectarea de date și informații pentru cercetarea științifică în domeniul geneticii și al sănătății umane, contribuind astfel la dezvoltarea cunoștințelor medicale și la îmbunătățirea practicilor de îngrijire a sănătății).

De ce să aleg serviciile de Genetică Medicală la OCH?

• pentru evaluare specializată: pacienții care au nevoie de un consult genetic, pot apela cu încredere la specialiștii OCH. Medicii specialiști OCH dispun de cunoștințele necesare pentru a identifica potențiale probleme genetice și pentru a interpreta rezultatele analizelor într-un mod clar și accesibil pentru pacient, pentru un tratament personalizat.


• pași compleți pentru diagnostic și tratament:

consult inițial: medicul specialist OCH va efectua o evaluare detaliată a istoricului medical al pacientului și familiei sale, iar mai apoi, cu acordul acestuia, va recomanda serviciile de genetică medicală extinse, astfel încât persoana în cauză să poată beneficia de expertiza medicilor geneticieni AGMP.

consult online gratuit: pe baza recomandării medicului specialist OCH, pacientul va beneficia de o întâlnire cu medicul genetician AGMP, care va recomanda analize genetice relevante, pentru a identifica potențialele riscuri sau afecțiuni genetice.

prelevarea de probe: acestea vor fi recoltate de personalul medical OCH.

analize genetice avansate: probele se vor trimite la București, pentru prelucrare în laboratoarele AGMP.

interpretarea rezultatelor: după prelucrare, geneticianul trimite rezultatul atât către OCH, cât și către pacient.

Medicul OCH va explica rezultatele analizelor într-un limbaj accesibil, oferind o înțelegere clară a implicațiilor genetice.

consiliere personalizată: pacientul primește consiliere și suport în luarea deciziilor, fie că este vorba despre opțiuni de tratament, prevenție sau gestionare a riscurilor.

plan de acțiune personalizat: medicul OCH va dezvolta împreună cu pacientul un plan de acțiune personalizat, care poate include monitorizare medicală regulată, intervenții sau alte recomandări specifice situației.

echipă multidisciplinară: OCH oferă o rețea extinsă de specialiști în diverse domenii și servicii medicale complete, asigurându-se că fiecare pacient primește îngrijire medicală integrală și bine coordonată, la standarde înalte de profesionalism.

Să previi este mai ieftin decât să tratezi

La OCH, #AducemPerformanțaAcasă!

Pentru programări și informații sunați chiar acum la telefon 0241480400.