close

Medici noi în Departamentul de Radiologie Intervențională OCH

2023-08-13

Departamentul de Radiologie Intervențională OCH anunță începerea colaborării cu medici noi: Dr. Mihai Toma, medic primar, și Dr. Eduard Dumea, medic specialist.

Cei doi medici au un parcurs profesional similar: ambii sunt absolvenți ai Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, au profesat la Clinica de Radiologie - Imagistică Medicală din cadrul Institutului Clinic Fundeni București și au specializarea radiologie, imagistică medicală și radiologie intervențională.

Radiologia intervențională se referă la o serie de tehnici care se bazează pe utilizarea ghidării prin diverse metode radiologice: fluoroscopie, ultrasunete, tomografie computerizată pentru a direcționa țintit tratamentul. Majoritatea procedurilor de radiologie intervențională sunt alternative minim invazive la chirurgia deschisă și laparoscopică. Este o arie vastă de care beneficiază pacientul, un domeniu fascinant care te determină să găsești cele mai bune opțiuni pentru soluționarea cazurilor, de la cele mai simple la cele mai solicitante și mai complexe. Accesul oferit de colaborarea cu OCH la o tehnică medicală impecabilă și o paletă vastă de pacienți din regiunea Dobrogei este un element îmbucurător”, a declarat dr. Toma.


Aproape că nu există niciun domeniu medical în care radiologia intervențională să nu își fi lăsat amprenta asupra managementului pacienților. Această specialitate este una care necesită o combinație unică de competențe: radiologii intervenționiști sunt medici care au o pregătire în radiologie și în terapie intervențională. Ca radiolog intervenționist, interpretezi imagini de diagnosticare și manipulezi catetere pentru a naviga în jurul corpului sub controlul imagistic. Iar la OCH, aparatura medicală pe care o avem la dispoziție este un atu în sine!”, adaugă dr. Dumea.

În aria de proceduri de radiologie intervențională pe care le efectuează dr. Toma și dr. Dumea în cadrul Departamentului de Radiologie Intervențională OCH se regăsesc:

– Proceduri de chemoembolizare și embolizare transarterială intrahepatică;
– Drenaj biliar extern și drenaj biliar extern internalizat;
– Montarea de stenturi biliare;
– Ablații prin radiofrecvență și microunde a tumorilor hepatice;
– Arteriografia periferică;
– Implantarea de camere de chimioterapie și alte catetere venoase tunelizate;
– Drenajul colecțiilor intraabdominale sub ghidaj CT și ecografic;
– Biopsie hepatică sub ghidaj CT și ecografic;
– Embolizarea fibromului uterin;
– Embolizarea adenomului de prostată;
– Embolizarea varicocelului;
– Embolizarea percutanată a varicelor gastroesofagiene.

Pentru a beneficia de expertiza de serviciile de radiologie intervențională, pacienții pot solicita informații și se pot programa la recepția OCH, la numărul de telefon 0241480400.