close

Caz complex de angioplastie prezentat de Dr. Sebastian Vasilescu

2023-04-11

Caz complex de angioplastie prezentat de Medicul șef al Laboratorului de Cardiologie Intervențională OCH, Dr. Sebastian Vasilescu, în fața colegilor din Grupul de lucru de Cardiologie Intervențională al Societății Române de Cardiologie.

Cursul Național organizat în martie 2023 de Grupul de lucru de Cardiologie Intervențională al Societății Române de Cardiologie a întrunit specialiști din toată țara (București, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Iași, Suceava, Craiova, Constanța, Brașov), sub coordonarea Dr. Cristian Udroiu și a Dr. Lucian Câlmâc.

În cadrul cursului au fost prezentate cazuri complexe, spectaculoase, unele cu complicații nedorite, comentate de operatori cu experiență. Scopul acestui curs național a fost atins, medicii cardiologi intervenționiști au învățat unii din experiența altora, fiind mai pregătiți să anticipeze eventualele complicații și mai ales să le abordeze optim.

Cardiologia intervențională este o disciplină unică și complexă, care solicită medicului specializat în cardiologie și cardiologie intervențională cunoștințe medicale solide, gândire analitică, abilități fizice și capacitatea de a face față provocărilor care apar, crede Dr. Sebastian Vasilescu, medic specialist cardiolog, supraspecializat în cardiologie intervențională, coordonatorul Laboratorului de Cardiologie Intervențională OCH.

Prezent la cursul național al Grupului de lucru de Cardiologie Intervențională al Societății Române de Cardiologie, Dr. Sebastian Vasilescu a prezentat lucrarea lucrarea „Alergând după un stent pierdut” – un caz complex de angioplastie cu implantarea a patru stenturi active farmacologic.Am discutat împreună cu colegii din țară despre diferite metode de a gestiona complicații mai puțin uzuale în angioplastiile de rutină. A fost o manifestare reușită, am avut șansa nu numai de a vedea prezentări de cazuri spectaculoase și rezolvarea lor și de a discuta pe marginea acestor experiențe, ci și de a strânge legăturile acestei comunități a cardiologilor intevenționiști români, fie ei mai experimentați sau la început de drum. Dezvoltarea personală și instruirea permanentă a medicului este o alegerea firească, asumată de când îți alegi această meserie; popularizarea tehnicilor și metodelor noi de revascularizare miocardică în grupul de lucru al cardiologilor intervenționiști din România este un lucru natural, din acest proces de instruire, la final, câștigat fiind mai ales pacientul”, declară Dr. Vasilescu.

La începutul lunii aprilie 2023, Ovidius Clinical Hospital a deschis porțile unui Centru de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH. Misiunea programului de cardiologie intervențională din cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH este de a oferi un tratament complet și de ultimă generație pacienților cu o varietate de afecțiuni cardiace. 

precum și la telefon: 0241480400.

#AducemPerformanțaAcasă