close

Echipa de Cardiologie Intervențională a OCH îi spune bun-venit doctorului Sebastian Vasilescu

2023-03-03

La începutul lunii aprilie 2023, Ovidius Clinical Hospital va deschide porțile unui Centru de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH și a unui Centru de Oncologie și Radioterapie OCH.

Specialiști de top, din țară și din străinătate, se alătură echipelor care vor diagnostica și trata pacienți cardiaci sau oncologici la OCH, bazându-se pe experiență clinică vastă și aparatură performantă.

Misiunea programului de cardiologie intervențională din cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH este de a oferi un tratament complet și de ultimă generație pacienților cu o varietate de afecțiuni cardiace.


Doctorul Sebastian Vasilescu, medic specialist cardiolog, se alătură echipei de cardiologi intervenționiști ai OCH, revenind în țară, după timpul petrecut în Germania, în centre de cardiologie de excelență, unde a efectuat rezidențiatul (în cadrul Compartimentului de cardiologie si angiologie – MediClin Herzzentrum Coswig) și a obținut apoi specializarea în cardiologie și cardiologie intervențională. Experiența sa de cardiolog intervenționist este dublată de abilități certificate în coordonarea secției de cardiologie și a departamentul de cardiologie intervențională.

Ca medic senior în compartimentul de cardiologie al Helios Klinikum Jerichower Land și ulterior medic senior coordonator al compartimentului de cardiologie și cardologie intervențională în St. Josefs Hospital Cloppenburg, dr. Vasilescu a coordonat și participat activ la efectuarea următoarele proceduri:

• coronarografie;
• măsurători presionare intracoronariene FFR/IFR;
• ecografie intravasculară IVUS;
• angioplastie cu balon farmacologic activ;
• angioplastie cu stent farmacologic activ;
• tratamentul invaziv al infarctului miocardic acut STEMI/NSTEMI.


Totodată, are experiență în efectuarea explorărilor funcționale precum – ecografie de cord, ecografie transesofagiană, ecografie de stres cu dobutamină, eco doppler carotidian, ergometrie, spiroergometrie.

Toată experiența dr. Vasilescu, acumulată în centre germane, va fi transpusă în cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH.


Dr. Sebastian Vasilescu aduce performanța acasă și a ajutat deja la asigurarea pregătirii echipei de medici și asistenți OCH în Germania, la Helios Klinikum Jerichower Land, clinică prestigioasă care are aceeași dotare tehnologică de ultimă generație ce se regăsește și în dotarea noului centru cardiologic OCH.

Misiunea pe care eu mi-am asumat-o față de pacienți este de a le oferi o îngrijire completă, bazată pe cele mai recente terapii medicale și, atunci când este cazul, cu aplicarea tehnicilor de cateterism cardiac, astfel încât aceștia să beneficieze de tratament rapid, de reducerea nevoii de spitalizare și de îmbunătățirea calității vieții, precum și de o continuitate a urmăririi stării lor de sănătate. Sunt fericit că mă întorc acasă, unde voi practica într-un spital care nu se diferențiază cu nimic de spitalele din Vest. Sunt nerăbdător să fac parte din echipa OCH și împreună să ajutăm pacienții dobrogeni, concetățenii noștri.

Cardiologia intervențională este o disciplină medicală unică, cu o bază de cunoștințe de medicină internă și cardiologie, cuplate cu abilități fizice și gândire analitică comune cu subspecialitățile chirurgicale și care necesită capacitatea de a face față mai multor provocări, cum ar fi susținerea pacientului și din punct de vedere emoțional. Este o specialitate solicitantă, satisfăcătoare și plină de satisfacții. Pregătirea necesară pentru a deveni cardiolog intervenționist este substanțială, iar formarea unui astfel de specialist nu se termină în fapt niciodată, progresele înregistrate în domeniu fiind constante, toate în beneficiul pacienților”.


Pentru informații și programări, ne puteți suna la 0241 480 400.