close

Specialități

Imagistică oncologică

Imagistica medicală a devenit parte integrantă a diagnosticării și îngrijirii cancerului. Prin utilizarea unor proceduri de investigație moderne, precum CT, RMN, imagistica medicală este prima intenție pentru diagnosticarea formațiunilor tumorale, oferind informații despre dimensiunea, forma și localizarea lor. Imagistica medicală este folosită pentru monitorizarea răspunsului pacientului la tratament și pentru detectarea recidivelor cancerului. Acest lucru ajută la adaptarea tratamentului în timp util și oferă pacienților cele mai bune șanse de vindecare.

OCH, ca Primul Centrul de referință Siemens Healthineers din România, oferă pacientului oncologic servicii de înaltă calitate, inclusiv de diagnosticare, tratament și îngrijire.

În zona de imagistică medicală, echipamentul RM Magnetom Lumina cu tehnologia BioMatrix se adaptează la pacient și efectuează investigații în respirație liberă, chiar dacă, de exemplu, persoana investigată are dificultăți în susținerea respirației controlate, omogenizează automat câmpul magnetic când pacientul are introduse în corp diferite proteze compatibile RM, dar care artefactează zona de investigat, și se adaptează la pacient în cazul în care acesta se mișcă în timpul scanării.

Ultimul computer tomograf intrat în dotarea OCH este CT Somatom go.Top, un sistem de la Siemens Healthineers cu 128 de slice-uri reconstruite cu o viteză remarcabilă de rotație a tubului de raze X, de numai 0,33 secunde, care permite examinări extrem de rapide, indiferent de patologia pacientului și de starea generală a acestuia. Operatorul CT-ului este asistat de inteligența artificială care setează automat protocolul de scanare, evitându-se întârzieri sau erori. Sistemul este dotat cu tehnică de tip Dual Energy, opțiune extrem de rară în dotarea echipamentelor de CT, care ajută la stabilirea unui diagnostic de elecție în cazurile oncologice.

Centre medicale

Această specialitate este disponibilă în următoarele locații: