close

Specialități

Imagistică cardiologică

OCH pune la dispoziția pacientului aparatură medicală imagistică de top și medici cu vastă experiență pentru un diagnostic cardiovascular complet. Doar la OCH pacientul dobrogean are, aproape de casă, RMN 3 Tesla, un sistem Siemens Healthineers, care poate oferi o scanare completă de cord.

Investigațiile imagistice OCH:

– Imagistica prin rezonanță magnetică nucleară (RMN): utilizează câmpuri magnetice pentru a pro-duce imagini detaliate ale anatomiei și funcției inimii.
Sistemul de rezonanță magnetică cu intensitatea câmpului magnetic de 3T, Magnetom Lumina cu BioMatrix, vârf de gamă de la Simens Healthineers în acest tip de investigație, oferă pacientului cu patologie cardiacă posibilitatea unei investigații de cord complete, cu toate secvențele necesare, având în configurare cel mai modern soft de post-procesare cardiacă.

Tomografie computerizată (CT): test care utilizează raze X și tehnologie computerizată pentru a crea imagini detaliate ale inimii și vaselor de sânge.

La OCH, sistemul CT SOMATOM Go.Top, un sistem de computer tomografie cu 128 slice-uri re-construite cu o viteză de rotație a tubului de raze X de 0,33 secunde, îndeplinește toate condițiile pentru a realiza o scanare de cord, inclusiv pentru pacientul supraponderal.

Ultrasonografia intravasculară (IVUS): este o ecografie intravasculară prin care se explorează inte-riorul vaselor de sânge (în principal arterele coronare). Oferă imagini concentrice bidimensionale și pe secțiune transversală ale vasului de sânge, iar prin reconstrucție tridimensională această investi-gație permite explorarea spațială a vasului în totalitate. Cel mai frecvent, ultrasonografia intravascu-lară este utilizată pentru aprecierea gradului de obstrucție vasculară și a gravității stenozei ateroscle-rotice.

Centre medicale

Această specialitate este disponibilă în următoarele locații: