close

Specialități

Anatomie patologică

Anatomia patologică se situează la confluența specialităților clinice și paraclinice, iar contribuția sa la stabilirea diagnosticului fiecărui pacient este majoră, prin caracterul de certitudine conferit de examinarea microscopică a leziunilor. Protocolul terapeutic aplicat fiecărui caz în parte este în strictă corelație cu rezultatul histopatologic. Anatomia patologică are drept obiect de activitate prelucrarea etapizată a pieselor operatorii și bioptice, în vederea obținerii preparatelor necesare evaluării microscopice și elaborării raportului histopatologic.

Citopatologia

Această ramură a Anatomiei patologice, constă în examinarea frotiurilor ginecologice și non-ginecologice și are valoare orientativă în modularea  strategiei terapeutice. Rezultatul citodiagnostic este interpretat integrativ, în contextul investigațiilor complementare.

Echipa profesională

Este alcatuită din medici primari anatomo-patologi cu experiență notabilă în domeniu, dobândită prin evaluarea, până în prezent, a  unui fond cazuistic important (50.000 cazuri de citopatologie – Babeș-Papanicolaou și  85.000 cazuri de histopatologie). Calitatea diagnosticului este probată anual, prin participarea la programe de comparare interlaboratoare – evaluare externă efectuată în centre de referință pe plan european.

Spectrul patologiei abordate

Aria patologiilor pe care le abordăm este foarte vastă, și cuprinde: sistem digestiv, glandă mamară, aparat genital feminin și masculin, rinichi și căi urinare,  părți moi, piele, sistem osteo-articular.

Servicii medicale

 • C

  Citologie revarsate patologice (lichid pleural, lichid ascita, lichid pericardic, lichid articular, sputa, secretie mamara, cromatina sexuala, aspirat bronsic, brosaj)

 • E

  Examen Papanicolau în mediu lichid

  Examen Secretie Vaginala + Recoltare

 • I

  IHC (Imunohistochimie)

 • P

  Piese operatorii gastro – două probe

  Piese operatorii gastro – o proba

  Piese operatorii gastro – trei probe

  Piese operatorii mari

  Piese operatorii medii

  Piese operatorii mici