close

Specialități

Mamografie 3D cu tomosinteză

Conform ghidurilor de sănătate ale Comisiei Europene privind screening-ul și diagnosticul cancerului de sân, este recomandat ca screening-ul mamografic să fie făcut la 2-3 ani pentru femeile cu vârste cuprinse între 45 și 74 de ani. Femeile până în 40-45 ani care vor să se asigure că sunt sănătoase, sau care au o suspiciune, pot veni la medic pentru un screening ecografic.

Ce este mamografia

Mamografia este examinarea radiologică specifică sânului, ea având scopul de a detecta modificările de la nivelul structurii acestuia. Poate fi folosită atunci când nu există niciun simptom, dar și atunci când există deja modificării la nivelul sânului.

Ce trebuie să știi înainte să vii la examenul imagistic

Femeia care vine la OCH pentru examenul imagistic trebuie să știe că orice investigație mamară se realizează în primele 15 zile ale ciclului menstrual. Femeile aflate la menopauză se pot prezenta oricând la investigațiile imagistice.

Examinarea în sine este de scurtă durată:
- medicul stă de vorbă cu pacienta și îi face anamneza;
- se face examenul clinic;
- operatorul efectuează mamografia pe ambii sâni, expunerea durează 2 secunde pentru fiecare sân.

Sunt căutate astfel semnele de malignitate, oricât de discrete, pentru a descoperi la timp tumori cât mai mici, in stadii incipiente ale evoluției lor.

Pentru că procedura de realizare a investigației este extraordinar de importantă, echipa OCH este foarte bine antrenată, investigația fiind adaptată fiecărei paciente în funcție de înălțimea pacientei, dar și de volumul și dimensiunea sânului. Doar cu o echipă bine instruită și un aparat performant examenele pot fi realizate foarte bine. Noul mamograf de la OCH este cel mai performant din zona de sud-est a României.

• Doza de iradiere este redusa cu peste 30% datorita tehnologiei PRIME – reprezinta un model de referinta in mamografia cu doza redusa de iradiere
• Reduce doza de iradiere fara a afecta calitatea imaginii
• Puteti efectua mamografie digitala 2D unilaterala sau bilaterala sau mamografie digitala 3D cu tomosinteza unilaterala sau bilaterala