close

Specialități

Ecografie

Ecografia foloseşte ultrasunete pentru a obţine imagini ale organelor interne şi vaselor sanguine. Acesta este o metodă complet neiradiantă, ieftină şi repetabilă. Ecografia este examinarea de primă intenţie într-un spital de chirurgie, înainte de a recomanda CT sau IRM.


Ecografia este cea mai utilă examinare imagistică în urmărirea sarcinii, neavând repercursiuni asupra fătului sau mamei. Astfel, se efectuează trei ecografii importante la femeile gravide: în trimestrul I, II şi III de sarcină, fiecare având alt scop (depistarea malformaţiilor fetale, a retardului de creştere intrauterine). Reconstrucţiile 3D şi 4D dau detalii despre faţa bebeluşului, despre structura osoasă a acestuia, dar şi despre funcţia cordului pe durata unei revoluţii cardiace.


Ecografia este în momentul acesta, ca şi importanţă, a doua metodă de depistare a cancerului de sân, după rezonanţa magnetică. Ecografia sânului poate fi efectuată şi la femeile tinere (la care incidenţa tumorilor mamare este în creştere şi la care mamografia nu are valoare) şi în toate cazurile de incertitudine mamografică.


Ecografia musculoscheletală este în plină dezvoltare ca prim pas, înainte de recomandarea unui examen prin rezonanţă magnetică. Ecografia Doppler furnizează informaţii despre fluxul arterial (drept pentru care este indispensabilă înainte de a recomanda o angiografie) şi venos, precum şi a vascularizaţiei din ţesuturile moi inflamate.


Ecografia, oferind imagini în timp real, permite radiologului efectuarea unor manevre minim invazive, cum ar fi biopsia. Biopsia mamara ecoghidată este cea mai utilă metodă de diagnosticare histopatologică a tumorilor mamare. Tot prin ghidaj ecografic pot fi aspirate chisturile mamare voluminoase complicate prin inflamaţie sau hemoragie.


Ecografele din dotarea Ovidius Clinical Hospital sunt GE VOLUSAN S8 și SIUI Apogee 5300.Solicită programare!

Servicii medicale

 • E

  Ecografie abdominală (abdomen și pelvis) adulți

  Ecografie abdominală copii (până la 10 ani)

  Ecografie mamară (bilateral)

  Ecografie părţi moi

  Ecografie pelvis sondă

  Ecografie sarcină 3/4D - S II

  Ecografie sarcină 3/4D - S II gemelară

  Ecografie sarcină S I (morfologie)

  Ecografie sarcină S I gemelară (morfologie)

  Ecografie sarcină S II (morfologie)

  Ecografie sarcină S III (morfologie)

  Ecografie sarcină simplă

  Ecografie tiroidă