close

Soluții AI pentru pacienții OCH Constanța

2024-03-26

Astăzi, nu se poate imagina o medicină de calitate, modernă, fără imagistică medicală.

Medicii radiologi se confruntă cu o provocare continuă dată de creșterea volumului de muncă. E nevoie nu numai de aparatură tot mai performantă, ci și de scurtarea timpilor de interpretare și de eliminarea posibilelor erori umane. Astfel, inteligența artificială (AI) a jucat și joacă un rol crucial în imagistica medicală, fiind integrată sistemelor de scanare. Sunt soluții inovatoare, proiectate anume pentru a ajuta radiologii să gestioneze volumul tot mai mare de cerințe și provocări atunci când interpretează imagini și planifică tratamente.

Rezonanță magnetică la OCH


Sisteme AI la OCH Constanța

Ovidius Clinical Hospital este primul Centru de Referință Siemens Healthineers din România, o recunoaștere a faptului că cel mai mare și modern spital privat din Sud-Estul țării are competențe și experiență avansată în utilizarea și gestionarea produselor și soluțiilor Siemens în domeniul medical, dar și că deține capacitatea de a furniza servicii de înaltă calitate, inclusiv de diagnosticare, tratament și îngrijire a pacienților, utilizând tehnologia Siemens.

AI-Rad Companion este o familie de soluții AI (inteligență artificială) vendor-neutral și multi-organ, dezvoltată de Siemens, pentru a sprijini radiologii în procesul de interpretare a imaginilor medicale și luare a deciziilor clinice. Aceste soluții utilizează tehnologii de învățare profundă și algoritmi avansați pentru a analiza și procesa imagini medicale, precum cele obținute prin tomografie computerizată (CT), rezonanță magnetică (RMN) sau radiografii cu raze X.

Obiective AI-Rad Companion

Principalele obiective ale AI-Rad Companion includ accelerarea fluxurilor de lucru, reducerea variabilității între cititorii de imagini medicale și furnizarea de suport în procesul decizional. Prin automatizarea unor sarcini repetitive și oferirea de informații valoroase, această familie de soluții contribuie la eficientizarea procesului medical și la îmbunătățirea preciziei diagnosticelor.

Algoritmii AI-Rad Companion pot furniza analize avansate, precum imagini clinice notate, cuantificări, constatări structurate și rapoarte comprehensive. Aceste rezultate sunt concepute pentru a fi integrate în sistemele de stocare și management al imaginilor medicale, precum și în sistemul de planificare a tratamentului.
Utilizarea AI-Rad Companion poate aduce beneficii semnificative în domeniul radiologiei, inclusiv reducerea timpului necesar pentru interpretare, identificarea precoce a anomaliilor și asistarea radiologilor în procesul decizional. Această tehnologie reprezintă o evoluție importantă în domeniul imagisticii medicale, contribuind la îmbunătățirea eficienței și exactității diagnosticelor.

Opțiuni pentru pacienții OCH Constanța

La Ovidius Clinical Hospital, pacienții beneficiază de opțiuni flexibile pentru obținerea rezultatelor de imagistică medicală. Aceste opțiuni includ un interval standard de 3 zile lucrătoare pentru rezultate, dar și variante în regim de urgență sau ultrarapid, cu eliberarea rezultatelor în 24 de ore, în schimbul unei taxe suplimentare.

Sfatul Medicului OCH

Pentru programări și informații suplimentare, sunați la telefon  0241480400.


#AducemPerformanțaAcasă