close

Ovidius Clinical Hospital – Primul spital privat din Constanța care a răspuns pozitiv apelului autorităților și a început imunizarea personalului medical împotriva COVID-19, în centrele desemnate

2021-01-20

Ovidius Clinical Hospital și-a câștigat renumele local și național pentru nivelul deosebit al serviciilor medicale, dar și pentru atenția acordată îngrijirii pacienților săi. Parte din această grijă este și protejarea personalul medical care trebuie susținut oricând, dar mai ales în această perioadă de mare încercare pentru întreg mapamondul, pentru a putea fi mereu alături de pacienți la capacitate maximă. Astfel, personalul Ovidius Clinical Hospital, a fost programat folosind platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19, a început campania de imunizare încă din prima zi a campaniei de vaccinare, la primele ore ale dimineții. Spitalul este primul din categoria unităților medicale din județ care a început imunizarea, fiind repartizat la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar din Constanța.


Directorul de îngrijiri Ovidius Clinical Hospital, asistent medical principal Mirela Răileanu, ne explică cum a funcționat procedura:

„Procesul de înregistrare a decurs foarte ușor. Noi am accesat platforma de vaccinare națională încă de la sfârșitul lunii decembrie și am făcut programările pentru tot personalul care își dorește să se vaccineze. Programul a generat o recipisă cu programarea fiecăruia dintre colegii noștri. La prima oră a dimineții, conform programării, m-am prezentat la centrul de vaccinare la care am fost arondați de către DSP. Aici totul a decurs repede și fără probleme. Ne bucurăm atât pentru noi, cât și pentru pacienții spitalului nostru. Am fost printre primii care s-au vaccinat, imediat cum a început campania. Mi-am dorit foarte mult să mă vaccinez, pentru mine, familie, pacienți. Mă vaccinez antigripal în fiecare an și nici nu mi-a trecut prin cap să nu mă imunizez împotriva COVID-19”.


Dr. Stelian Mociu, medic primar ATI în cadrul Ovidius Clinical Hospital, a fost printre primii medici OCH care s-au vaccinat:

„Consider că vaccinarea este singura soluție pentru a scăpa de această pandemie care ne-a dat viața peste cap deja de 1 an. Va mai dura până când lucrurile vor reintra în normal, dar vaccinarea este un pas uriaș înainte. Trăim cu toții un moment istoric, descoperire a unui vaccin într-un timp atât de scurt fiind o realizare extraordinară a laboratoarelor de cercetare și a companiilor farmaceutice. Pentru siguranța mea, pentru siguranța pacienților mei, consider că este foarte bine să fiu vaccinat și sper ca imunizarea aceasta să țină cât mai mult”.

Cadrele medicale de la Ovidius Clinical Hospital susțin campania de vaccinare și nu doar prin propriul exemplu.


„Istoria ne-a arătat deja de foarte multă vreme că eradicarea unor boli grave este posibilă prin vaccinare. Susțin vaccinarea ca fiind singura soluție pentru a scăpa de această pandemie”, explică asistentul medical principal Mirela Răileanu.


Personalul medical OCH continuă să răspundă prezent și în perioada următoare în centrele desemnate pentru campania de vaccinare, conform strategiei naționale.