close

Teste de laborator RT-PCR cu rezultate în aceeași zi la Ovidius Clinical Hospital

2020-07-29

Persoanele care doresc să se testeze pentru virusul SARS-COV-2, sunt așteptate la Ovidius Clinical Hospital pentru realizarea acestui test în condiții de maximă siguranță și cu rezultate primite în aceeași zi.

Știm cât de important este pentru pacienții noștri ca rezultatele să fie primite în timp scurt de la recoltare și am crescut capacitatea de testare prin testul RT-PCR.


Testarea Real Time PCR presupune un simplu exsudat nasofaringian. Pacienții vor primi rezultatele în aceeași zi, după recoltarea probelor. De asemenea, aceste rezultate, vor fi transmise DSP, conform dispozițiilor legii, indiferent dacă sunt negative sau pozitive.

Testul poate fi solicitat de persoanele care au motive să creadă că ar fi putut să se infecteze, cum ar fi contacții direcți sau indirecți ai cazurilor confirmate, personalul medical sau persoanele expuse frecvent, prin natura profesiei la agenți infecțioși. De asemenea, această testare e importantă pentru cei care trebuie să se deplaseze în afara țării. Angajatorii pot solicita aceste testări pentru angajații lor, care vor să se întoarcă la muncă. Alte categorii de persoane care ar putea avea nevoie de această testare pot fi femeile însărcinate care urmează să nască, persoanele supuse unui transplant, cei care fac hemodializă, pacienții cu imunosupresie sau cu afecțiuni oncologice care au nevoie de acest test înaintea internării, chimioterapiei, radioterapiei sau intervențiilor chirurgicale.

Toate persoanele care își doresc să se testeze la cerere pentru noul coronavirus, COVID-19, pot veni la Ovidius Clinical Hospital pentru a realiza testarea în condiții de maximă siguranță.

În cadrul spitalului este disponibilă metoda oficială de testare prin care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a stabilit că se poate realiza diagnosticul infecției. Este vorba de reacția de polimerizare în lanț, Real Time PCR, prin care se identifică prezența virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, este disponibilă publicului larg și recoltarea pentru Testul „Profil imunologic - Virusul SARS-COV-2”.

Pentru a putea beneficia de aceste servicii pacienții sunt rugați să se programeze telefonic. Pacienții, de la programare, sunt trecuți prin triajul impus de spital. De asemenea, la programare pacienții sunt informați ca în ziua testului, înainte de testare să nu consume alimente sau băuturi de nici un fel.

Ovidius Clinical a luat toate măsurile posibile de siguranță împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, una dintre aceste măsuri constă și în asigurarea unui spațiu sigur pentru recoltarea analizelor, asistenta care recoltează probele pentru RT-PCR, fiind echipată complet conform reglementărilor și mai mult decât atât, recoltarea se face din spatele unei cabine de recoltare special amenajate, astfel încât contactul dintre pacient și asistentă este minim iar recoltarea se face în condiții de maximă siguranță.

Programările pentru oricare dintre testele menționate se pot face la numărul de telefon: 0241 480 400.