close

Reguli pentru desfășurarea activității în cabinetul stomatologic de la OCH

2020-06-20

Procedurile efectuate în cabinetul stomatologic sunt împărțite în două categorii: proceduri fără generare de aerosoli, precum: consultație, extracție simplă, sutură, incizie și drenaj abces, obturație provizorie, radiografie, tratamente ortodontice de menținere si proceduri care pot genera aerosoli, cum ar fi : utilizarea pieselor de mână rotative (în special turbina), a sprayului apă-aer, a aparaturii ultrasonice, a dispozitivelor cu jet de particule.

Acest criteriu este foarte important și esențial de luat în considerare pentru stabilirea unui orar conform al consultațiilor, mai ales pentru pacienții care au sistemul imunitar slăbit sau care prezintă risc crescut de infectare cu virusul COVID-19. Astfel, programarea pacienților care necesită proceduri generatoare de aerosoli va fi făcută pentru sfârșitul programului de lucru.

În continuare vom enumera câteva dintre măsurile pe care le vom păstra în cabinetul de stomatologie din cadrul Policlinicii OCH Constanța:
- Personalul va utiliza echipament de protecție – mască cu filtru, vizieră, combinezon, bonetă și mănuși și cu excepția tratamentului stomatologic direct va încerca pe cât posibil să păstreze distanța față de pacient sau alte persoane.
- După fiecare pacient se va aerisi camera de tratament și se vor dezinfecta cu mare atenție toate suprafețele de posibil contact (unit dentar, blat de lucru etc.), cu dezinfectant de suprafață conform standardelor;
- Toate dispozitivele medicale care nu sunt rezistente la sterilizare cu abur vor fi dezinfectate cu alcool 80%. Pentru un dispozitiv medical (sau părți ale acestuia) care nu este rezistent la alcool se folosesc șervețele de curățare și dezinfectare pentru suprafețe sensibile;
- Pe cât posibil, vor fi utilizate materiale de curățare precum și piese de lucru de unică folosință;
- Înainte de fiecare pacient medicii își vor schimba măștile, mănușile și își vor curăța și dezinfecta viziera;
- Pacienților le punem la dispoziție dezinfectant de mâini conform standardelor specificate de Ministerul Sănătății, echipamente de protecție și pentru orice nelămurire îi rugăm să ne sune înainte de a veni


Ne dorim ca vizita la medicul stomatolog de la OCH sa fie una ușor accesibilă și fără frică. Medicii din cabinetul nostru de stomatologie acordă o atenție deosebită atât siguranței pacientului cât și confortului acestuia, realizând procedurile cu minim de durere pentru aceștia.


Cabinetul de stomatologie OCH a fost conceput să ofere îngrijire de specialitate în condiții de siguranță pacienților săi. Prin respectarea standardelor medicale internaționale, profesionalismul echipei medicale, echipamentul de ultimă generație, confortul, tratamentul si siguranța oferite fiecărui pacient reușim să oferim încredere pacienților noștri. 

Pentru programări, vă rugăm să ne sunați la telefon 0241 480 400.