close

Servicii medicale de kinetoterapie și fizioterapie în condiții de maximă siguranță la Ovidius Clinical Hospital

2020-05-18

Tratamentele de recuperare și reabilitare medicală sunt deosebit de importante pentru pacienții cu afecțiuni acute sau cronice, mulți dintre ei depinzând de ele pentru o viață normală și lipsită de durere. Ovidius Clinical Hospital a implementat în laboratorul de recuperare – reabilitare medicală din cadrul spitalului toate măsurile impuse de lege pentru ca pacienții care au nevoie de kinetoterapie și fizioterapie să aibă parte de servicii medicale în condiții de siguranță și la standardul de calitate deja binecunoscut.

Astfel, pe lângă realizarea triajului epidemiologic și folosirea echipamentelor de protecție pentru pacienți și personal medical, s-au luat încă o serie de măsuri deosebit de importante:

1. Programarea obligatorie. Accesul în laborator se face doar în baza unei programări pentru a putea menține astfel controlul numărului de persoane din sala de așteptare, pentru siguranța pacienților și a personalului medical.

2. Dezinfectarea permanentă. În toate încăperile laboratorului de recuperare – reabilitare medicală este asigurată dezinfectarea permanentă a aerului prin aparate de sterilizare și purificare a aerului cu căldură uscată și filtre de cărbune activ, dar și cu lămpi germicide care sunt folosite ori de câte ori este nevoie.

3. Program de aerisire și dezinfectarea suprafețelor cu o frecvență clară. Între seriile de pacienți care vin la tratament, încăperile vor fi aerisite, iar suprafețele și aparatura dezinfectate cu substanțe biocide avizate.

4. Distanțare socială. Pentru a fi respectată deplin distanțarea socială, au fost luate măsuri suplimentare: în sala de kinetoterapie accesul va fi limitat la un număr de maxim 3 pacienți pe serie, iar în cabinetele de fizioterapie va fi maxim un pacient pe cabinet. În vestiare accesul va fi permis pe rând câte unui singur pacient, suprafețele și microaeroflora fiind dezinfectate constant.

Pacienții care aleg Ovidius Clinical Hospital pentru astfel de servicii medicale au parte de aparatură modernă, performantă. Atât serviciile de kinetoterapie, cât și cele de fizioterapie, asigură o recuperare complexă a pacienților cu diverse afecțiuni sau a celor care își doresc să își reia activitatea zilnică în urma unei intervenții chirurgicale. Serviciile medicale de kinetoterapie și de fizioterapie sunt disponibile în regim ambulatoriu, în funcție de nevoile specifice ale fiecărei persoane. 

Pentru programări, puteți suna la 0241 480 400.