och-loader

Premieră medicală în Dobrogea. Medicii de la OCH au extirpat un rinichi laparoscopic

2015-03-06

Specialiștii de la Ovidius Clinical Hospital au realizat încă o intervenție chirurgicală de mare anvergură, în premieră pentru Dobrogea. Un pacient în vârstă de 80 de ani, ajuns la consult medical pentru hematurie și patologie oncologică a aparatului urinar, a beneficiat de un tratament chirurgical de excepție.

Intervenția a fost făcută de o echipă de medici din care au făcut parte Ș.L. Univ. Dr. Ion Dragomirișteanu, medic primar urologie, Asist. Univ. Dr. Azis Olgun, medic specialist urologie și Dr. Alina Vieru, medic specialist chirurgie generală.

„A fost vorba de o intervenție laparoscopică cu miză de radicalitate oncologică prin care pacientului i-a fost extirpat rinichiul drept, operația numindu-se nefroureterectomie laparascopică”, a spus Dr. Azis Olgun.

Pacientul a plecat din spital după numai 3 zile de spitalizare, lucru care ar fi fost imposibil în cazul unei intervenții de chirurgie clasică, ce ar fi necesitat o recuperare de câteva săptămâni.

„E bine că s-a spart gheața și în această zonă a țării noastre și pacienții nu mai sunt nevoiți să plece chiar și în afara României pentru astfel de intervenții. La Ovidius Clinical Hospital există o echipă de profesioniști, mai mult decât bine pregătiți, cu multă experiență în domeniu și echipamente de ultimă oră care răspund necesităților unor tehnici moderne, astfel fiind posibilă realizarea de operații la cel mai înalt nivel”, a spus Dr. Ion Dragomirișteanu.

Intervenția prin care pacientului i-a fost extirpat un rinichi și ureterul a durat doar 3 ore și a beneficiat de aportul medicilor anesteziști Dr. Roxana Buiuca și Dr. Alina Moldovan.

La Ovidius Clinical Hospital a fost realizată încă o intervenție chirurgicală de mare anvergură, în premieră pentru Dobrogea. Intervenția a fost făcută de o echipă de medici din care au făcut parte Ș.L. Univ. Dr. Ion Dragomirișteanu, medic primar urologie, Asist. Univ. Dr. Azis Olgun, medic specialist urologie și Dr. Alina Vieru, medic specialist chirurgie generală.