close

Simpozion organizat de Ovidius Clinical Hospital pentru medicii din județul Tulcea

2015-03-02

Ovidius Clinical Hospital a organizat, în parteneriat cu Banca Transilvania, la sfârșitul săptămânii trecute, un simpozian cu tema “Acualități în diagnosticul și tratamentul cancerului de sân”.

La eveniment au luat parte medici din echipa spitalului, care au abordat în discursul lor aspecte importante ale temei evenimentului.

Prof. Univ. Dr. Ion Așchie, medic primar chirurgie generală a vorbit despre “Locul chirurgiei în tratamentul actual al cancerului sânului”, Conf. Univ. Dr. Mădălina Boșoteanu, medic primar anatomie patologică, a subliniat “Importanța evaluării anatomo-patologice în diagnosticul cancerului de glanda mamară”, iar Ș.L. Dr. Carmen Ciufu,  medic primar radiologie și imagistică medicală a discutat despre “Screeningul tumorilor mamare și ultrasonografia”. Prof Univ. Dr. Laura Mazilu, medic primar oncologie medicală, a adus la cunoștința participanților diverse “Actualități în tratamentul oncologic al cancerului de sân”.

Pe lângă subiectele de mai sus, asistența a beneficiat de informații utile din partea Asis.Univ.Dr.Azis Olgun, medic specialist urologie, care a dezbatut tema “Tratamentului modern al litiazei urinare”. Echipa de medici primari ortopezi de la OCH, Dr. Eugen Rubeli și Dr. Toma Cucu, a susținut discursuri despre tratamentul chirurgical al gonartrozei și coxartrozei, precum si cel al leziunilor traumatice și non-traumatice ale umărului în cadrul Ovidius Clinical Hospital.

Au răspuns invitației la eveniment mai mult de 80 de medici din județul Tulcea. Astfel de evenimente științifice vor fi organizate și în viitor de către Ovidius Clinical Hospital, atât în Constanța, cât și în județele limitrofe.  

Ovidius Clinical Hospital a organizat, în parteneriat cu Banca Transilvania, la sfârșitul săptămânii trecute, un simpozian cu tema “Acualități în diagnosticul și tratamentul cancerului de sân”. La eveniment au luat parte medici din echipa spitalului, care au abordat în discursul lor aspecte importante ale temei evenimentului.