close

Simpozion - Actualități în diagnosticul și tratamentul cancerului de sân

2014-11-07

Vineri, 07  noiembrie 2014, a avut loc la Ovidius Clinical Hospital simpozionul cu tema: "Actualități în diagnosticul și tratamentul cancerului de sân", la care au participat 50 de medici de familie din județul Constanța.

Vorbitorii evenimentului au abordat tema simpozionului din mai multe puncte de vedere, esențiale pentru o privire completă asupra acesteia. Prof. Univ. Dr. Ion Așchie a avut un discurs despre "Locul chirurgiei în tratamentul actual al cancerului sânului". Conf. Univ. Dr. Mădălina Boșoteanu a subliniat "Importanța evaluarii anatomo-patologice în diagnosticul cancerului de glandă mamaă" iar Prof. Univ. Dr. Laura Mazilu  a adus în vedere care sunt cele mai noi "Actualități în tratamentul oncologic al cancerului de sân". Ș.L. Dr. Carmen Ciufu a descris "Detecția versus diagnosticul leziunilor mamare. Puncția eco-ghidată a tumorilor mamare" .  Asis. Univ. Dr. Caraban Bogdan a vorbit despre "Reconstrucția de sân: actualități și perspective".

Simpozionul a fost creditat cu 9 puncte EMC, iar medicii prezenți s-au arătat încântați atât de subiectele abordate cat si de modul de prezentare al vorbitorilor.