• 10.12.2015

  Recuperare medicală, recreere și regenerare în bazinul terapeutic de la Ovidius Clinical Hospital

  Centrul de hidrokinetoterapie și recuperare medicală din cadrul Ovidius Clinical Hospital pune la dispoziţia pacienţilor de orice vârstă o bază de recuperare medicală dotată după ultimele standarde ale medicinei, cu echipamente de hidrokinetoterapie, sală de kinetoterapie, sală de electroterapie şi masaj terapeutic cu aparatură de ultimă generatie.

  Recuperarea în apă (hidrokinetoterapia), cea mai recomandată metodă de recuperare medicală, reprezintă un complex de exerciţii individualizate efectuate în apă, realizat în funcţie de vârstă, diagnostic, potenţial funcţional şi la recomandarea medicului specialist de recuperare medicală. Piscina este încălzită şi dotată cu un sistem modern de reciclare şi filtrare a apei, conform normelor europene. Este prevăzută în acelaşi timp cu duze de hidromasaj, amplasate la diverse înălţimi, ceea ce face posibilă efectuarea masajului subacval la nivelul gambelor, coapselor, regiunii lombare sau cervicale.

  Beneficiile acestei metode de tratament asupra stării de sănătate sunt multiple. Printre efectele benefice ale hidrokinetoterapiei se numără: relaxarea generală (psihică şi musculară), diminuarea durerilor osteoarticulare, creşterea mobilităţii articulare, inhibarea spasticităţii, creşterea coordonării, creşterea forţei musculare, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi a respiraţiei.

  În cadrul bazinului terapeutic din OCH, pacienții au la dispoziție biciclete și benzi de alergat subacvatice, extrem de utile pentru tonifierea musculară, pot înota în contracurent datorită existenţei jeturilor de apă a căror putere este reglată automat în functie de frecvenţa cardiacă a celui care înoată, pentru rezistență și echilibru. Corectitudinea executării exercițiilor este monitorizată de specialistul în hidrokinetoterapie cu ajutorul unor camere video subacvatice, acesta putând astfel să intervină imediat atunci când situaţia o impune, la fiecare pacient, pentru ca mişcările pe care pacienţii le execută să fie făcute cu acurateţe.

  Confortul și siguranța pacienților sunt prioritare, iar pentru acest lucru, echipa medicală vine cu cele mai moderne condiții de tratament: apa bazinului cu temperatura constantă de 31⁰C, nu este adâncă și are un sistem de igienizare reglat automat și verificat periodic.

  Ovidius Clinical Hospital, prin această modern bază de tratament, relaxare şi recuperare  medical, oferă şi femeilor însărcinate sau celor aflate imediat dupa naştere, un program complet şi complex de recuperare.

  “Exerciţiile fizice efectuale în bazin, la recomandarea şi sub îndrumarea atentă şi individuală a specialistului hidrokinetoterapeut, reprezintă  cea mai eficientă și recomandată metodă pentru menținerea sănătății gravidelor și pregătirea nașterii fără probleme. Exercițiul fizic cardiovascular are efecte benefice atât asupra organismului mamei cât și al fătului. Serviciul se adresează și proaspetelor mămici pentru care îmbunătățirea condiției fizice fără suprasolicitarea articulațiilor și a ligamentelor precum și relaxarea psihică sunt prioritare”, explică Dr. Oana Emilia Apostoiu, medic specialist recuperare și reabilitare medicală la Ovidius Clinical Hospital.

  Activitatea zilnică a omului modern reclamă cheltuieli energetice tot mai reduse, poziţii greşite ale corpului şi solicitarea exagerată a anumitor zone. Efectele nocive ale sedentarismului, ritmul crescut de solicitare a sistemului nervos, poziţiile incorecte ale corpului pe durata desfăşurării activităţii cotidiene pot fi înlăturate prin hidrokinetoterapie.

  Pe lângă efectul benefic asupra stării de sănătate, exerciţiile fizice pot avea şi efect de deconectare, de recreere, de ieşire din starea de supraîncordare specifică vieţii contemporane.

  Prin practicarea exerciţiului fizic în apă, se vor optimiza funcţiile scoarţei cerebrale și ale sistemului nervos vegetativ.

  Patologia neurologică variată cum ar fi infarctul cerebral ischemic și hemoragiile cerebrale, ramolismentul medular ischemic, boala Parkinson, scleroza multiplă, boli degenerative, neuropatii, polineuropatii, radiculopatii prin hernii ale discurilor intervertebrale (sciatica), sindromul de tunel carpian, miastenia, distrofii musculare, miotonie, miozite, beneficiază cu rezultate excelente, de tratamentul hidrokinetoterapeutic.

  Ovidius Clinical Hospital oferă tratament personalizat fiecărui pacient în funcție de vârstă și afecțiune, printr-o bază de tratament și recuperare ultramodernă și personal dedicat nevoilor și siguranței bolnavilor.

   

  Pentru mai multe detalii, consultați medicul specialist OCH.

   

 • Chestionar satisfacție

  Ai fost pacientul nostru? Părerea ta contează pentru noi. Completează formularul de satisfacție adresat pacienților și noi vom avea o vedere de ansamblu a ceea ce trebuie sa imbunătățim.

  Detalii
 • Dicționar medical

  Pentru a putea ințelege termenii medicali mai bine vizualizați dicționarul nostru.

  Detalii
 • Program

  • Luni - Vineri
   08.00-21.00
  • Sambăta
   08.00-15.00
  • Spital
   Program permanent cu 2 linii de gardă în specialitățile chirurgie generală și anestezie, terapie intensivă.