• 23.04.2014

  Intervenţiile de endoprotezare la OCH

  Pacienţii care aşteptau să fie endoprotezați de către medicii ortopezi Dr. Eugen Rubeli şi Dr. Toma Cucu pot veni acum la Ovidius Clinical Hospital. Începând din luna martie, de când s-a deschis OCH, s-au efectuat peste 80 de intervenții chirurgicale ortopedice. Din această saptămână începe și programul de endoprotezare ortopedică.

  " Prima intervenţie este pentru o gonartroză primară avansată pentru care vom face o artroplastie cu endoproteză totală cimentată de genunchi cu platou mobil. Toată procedura va dura mai puţin de două ore. Tot săptămâna aceasta avem programată o intervenţie şi pentru o doamnă cu o coxartroză primitivă stadiul 4 pentru care vom face o artroplastie cu endoproteză totală necimentată de şold, cuplu ceramică- polietilenă.", a declarat Dr. Eugen Rubeli, medic primar ortopedie- trumatologie, şeful secţiei de ortopedie din cadrul OCH.

  Primul pacient care va suferi o intervenţie de endoprotezare, un bărbat de 59 de ani din Constanţa, are doar cuvinte de laudă la adresa Dr. Rubeli: „Îl aştept pe domnul doctor de mai bine de un an, de când a plecat de la Eforie, pentru a putea veni la dânsul pentru intervenţia de care am nevoie. Când am aflat că va face parte din echipa de medici a OCH, am aşteptat să se deschidă spitalul pentru a mă interna aici. Nici nu m-am gândit să plec în altă ţară, am vrut să fiu operat de cei mai buni”.

  La OCH, endoprotezele folosite în intervenţíi sunt de ultimă generaţie. „Ne bucurăm că putem să ne facem meseria la Ovidius Clinical Hospital unde condiţiile de lucru şi îngrijire sunt desăvârşite, mai ales că sunt pacienţi care ne aşteptau de ceva vreme să-i putem opera. Este un nou început pentru noi, un început frumos mai ales că putem să lucrăm în aceeaşi echipă dintotdeauna”, a mai adăugat Dr. Rubeli.

  Dr. Eugen Rubeli, alături de Dr. Toma Cucu, medic primar ortopedie- traumatologie, şeful departamentului de artroscopie, formează echipa de ortopedie a spitalului. Cei doi au experienţă de peste 20 de ani în endoprotezare şold şi genunchi şi competenţe în chirurgie artroscopică, fiind unii dintre cei mai cunoscuţi chirurgi ortopezi din România. 

 • Chestionar satisfacție

  Ai fost pacientul nostru? Părerea ta contează pentru noi. Completează formularul de satisfacție adresat pacienților și noi vom avea o vedere de ansamblu a ceea ce trebuie sa imbunătățim.

  Detalii
 • Dicționar medical

  Pentru a putea ințelege termenii medicali mai bine vizualizați dicționarul nostru.

  Detalii
 • Program

  • Luni - Vineri
   08.00-21.00
  • Sambăta
   08.00-15.00
  • Spital
   Program permanent cu 2 linii de gardă în specialitățile chirurgie generală și anestezie, terapie intensivă.