• 20.03.2015

  Calculi ai rinichiului extrași minim invaziv cu succes la OCH

  Nu sunt puţine afecţiunile care ne trimit pe masa de operaţie, unde ne punem viaţa cu toată încrederea în mâinile medicilor chirurgi. Dar cum lucrurile în lumea medicală sunt într-o continuă evoluţie, operaţiile invazive, care ar fi presupus până nu de mult un timp de recuperare lung, acum au devenit o rutină prin abordările moderne. 

  La Ovidius Clinical Hospital, datorită echipei medicale bine pregătite şi echipamentelor performante, pietrele la rinichi de mari dimensiuni pot fi extrase chirurgical printr-o intervenţie chirurgicală minim invazivă de scurtă durată, care necesită un timp de recuperare postoperator minim. Intervenţiile de acest gen se execută frecvent în această unitate medicală.

  „Şi de această dată am efectuat o nefrolitotomie percutanată, adică o intervenţie minim invazivă de elecţie pentru calculii rinichiului.
  Aceasta presupune extragerea unor calculi de mari dimensiuni printr-o incizie minimă în zona lombară. Avantajul acestei proceduri este recuperarea rapidă şi faptul că nu necesită utilizarea unor tuburi de dren”, a spus Ş.L. Univ. Dr. Ion Dragomirişteanu, medic primar urologie la Ovidius Clinical Hospital.

  Pacientul, spitalizat doar trei zile

  Pacientul, un bărbat în vârstă de 73 de ani, a plecat acasă după doar trei zile de spitalizare. Acesta ajunsese la medic pentru că o „piatră” de trei centimetri îi bloca rinichiul stâng şi îi provoca infecţii repetate de mai bine de trei ani. Dacă nu era operat la timp, în stadiul în care ajunsese, putea chiar să îşi piardă rinichiul.

  „Printr-o intervenţie chirurgicală clasică, pacientul ar fi trebuit să sufere o incizie cu o lungime de 15 cm. Prin procedura minim invazivă pe care o practicăm la OCH, întreaga manevră s-a executat printr-o incizie de doar un centimetru şi jumătate. Diferenţele, mai ales când vorbim de recuperare, sunt incomparabile”, a adăugat Asist. Univ. Dr. Azis Olgun, medic specialist urologie la Ovidius Clinical Hospital.

  Metode moderne de tratament

  Este foarte important ca atunci când ne confruntăm cu situaţii medicale deosebite să ne informăm de ce cele mai bune, moderne şi eficiente metode de tratament. De foarte multe ori există soluţii la care nu ne-am aştepta. Ovidius Clinical Hospital este un spital conceput să ofere cele mai potrivite metode de tratament pacienţilor săi, personalizate în funcţie de nevoile acestora.

 • Chestionar satisfacție

  Ai fost pacientul nostru? Părerea ta contează pentru noi. Completează formularul de satisfacție adresat pacienților și noi vom avea o vedere de ansamblu a ceea ce trebuie sa imbunătățim.

  Detalii
 • Dicționar medical

  Pentru a putea ințelege termenii medicali mai bine vizualizați dicționarul nostru.

  Detalii
 • Program

  • Luni - Vineri
   08.00-21.00
  • Sambăta
   08.00-15.00
  • Spital
   Program permanent cu 2 linii de gardă în specialitățile chirurgie generală și anestezie, terapie intensivă.